Kod notara bez lista nepokretnosti

Kod notara bez lista nepokretnosti

Ministarstvo pravde Srbije omogućilo je da građani ne moraju da donose izvod iz lista nepokretnosti prilikom overe ugovora o prometu nepokretnosti i postupaka raspravljanja zaostavštine kod javnih beležnika, pošto beležnici imaju mogućnost da sami vrše uvid u katastar, bez obaveze da građani plaćaju taksu za to.

 

- Notari su od 7. septembra u obavezi da građanima, prilikom overe ugovora o prometu nepokretnosti, izvrše uvid u list nepokretnosti na licu mesta bez naknade, što znači da građani ne moraju sami da pribavljaju taj dokument – navodi Ministarstvo u saopštenju.

Ipak, za sve ostale postupke, ukoliko je građaninu za druge svrhe potreban list nepokretnosti, i dalje ga mora pribaviti u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ). Uskoro, građanima neće biti potrebnan ni izvod iz lista nepokretnosti ni za postupke pred sudom.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje RHMZ novosadska policija MUP jkp novosadska toplana bez vode bebe dnevni horoskop matičar novi sad novosadsko porodilište isključenja struje jkp lisje horoskopski znaci isključenje vode servisne informacije novi sad mup novi sad policija raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza novi sad novorođenčad Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija horoskop raspored sahrana i ispraćaja novosađani protest betanija