Koja je idealna razlika u godinama za srećnu vezu

Koja je idealna razlika u godinama za srećnu vezu

Kvalitetna veza i odnos između partnera zavise od niza faktora. Razumevanje, odricanje, požrtvovnost i, naravno, ljubav ključni su za uspeh svakog braka i veze, ali čini se kako i za vezu i brak postoji matematička formula, koja se krije u razlici između godina.

Naime, prema istraživanju sprovedenom na 3.000 žena i muškaraca širom Evrope postoji formula koja povećava šanse za uspeh veze ili braka. Reč je o razlici u godinama između partnera koja, kako tvrde naučnici, ima idealnu brojku.

Prema objašnjenju psihologa, veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspeh. Suprotno tome, veze u kojima je muškarac stariji 20 godina ili više imaju najmanje šanse za kvalitetan zajednički život.

Dokazano je kako žene emotivno sazrevaju mnogo ranije od muškaraca pa je razmak od 3 do 5 godina dovoljan da bi partneri bili na istom emocionalnom nivou.

S druge strane, partneri različitih generacija gotovo sigurno će imati različite poglede na životne vrednosti, drugačije ukuse i stavove, zbog čega s vremenom može da dođe do nerešivih nesuglasica.

Izvor: zadovoljna.hr

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrajk poštara isključenja struje vremenska prognoza betanija horoskopski znaci Isključenje struje pošte srbije dnevni horoskop jkp lisje elektrovojvodina matičar novi sad servisne informacije zodijak isključenje vode bez vode JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad novosadsko porodilište horoskop novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Miloš Vučević servisne informacije novi sad astrologija bez struje raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja Ledena Šuma bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo