Koje more biraju Novosađani ove godine?

Koje more biraju Novosađani ove godine?

Teroristički napadi i pretnje uticali su na to, da nekad vrlo traženi aranžmani u Turskoj danas zanimaju samo malobrojne hrabre turiste iz Novog Sada.

" Igrajući na sigurno, Novosađani se ove godine u najvećem broju odlučuju za letovanje u Grčkoj.   Mlađi novosađani koji putuju sa društvom ili samostalno najčešće biraju ostrva i to: Tasos, Krit, Krf, Rodos, Zakintos i Lefkadu...avionom ili autobusom. 

Naši stariji sugrađani najčeše se odlučuju za autobuski prevoz u maju ili septembru. Njihove destinacije su Paralija, Leptokarija, Nei Pori, Pefkohori, Hanioti, Polihorono...

Porodice sa decom najviše preferiraju Sitoniju, idu sopstvenim prevozom i najčešće otsedaju u hotelima, i apartmanima koju su bliže plaži...

Trenutno su najpovoljniji aranžmani sa autobuskim prevozom za Grčku, a koji koštaju neverovatnih 39 evra za paket aranžman (radi se o predsezoni u maju i početak juna)!

Osim Grčke određeni broj Novosađana odlazi u Budvu, Rafailoviće, Sutomore ili Kotor i to najčešće u sopstvenoj organizaciji prevoza, a često i smeštaja.

Osim toga tražena je i Španija, i to posebno destinacija Palma De Mallorca gde paket aranžman, čarter let i smeštaj u hotelu sa doručkom 10 noćenja, košta 459 evra po osobi." - kaže A. Velimirović vlasnik agencije Deus travel.

Turska, inače poznata po tome da nudi najbolji odnos cene i kvaliteta, ove godine pretrpeće ozbiljan gubitak u turizmu jer ruski i nemački turisti masovno otkazuju letovanja u toj zemlji. Nemačke osiguravajuće kuće čak odbijaju da osiguraju turiste koji se odluče za letovanju u Turskoj.

Cene letovanja u Turskoj u odnosu na prošlu godinu niže su za 20 do 30%, a očekuje se da će u nekim hotelima ići još i niže.

Takozvani ol inkluziv aranžmani, koji podrazumevaju avionski prevoz, smeštaj u kvalitetnom hotelu sa četiri zvezdice, mogu da se nađu za 400 evra po osobi. Kako se za malu decu smeštaj obično ne plaća, četvoročlana porodica može da letuje za 1.100 evra, dok su prošle godine isti aranžman koštali oko 1.600 evra.

Čak ni zanimljiva ponuda hotel „Orange County" od pet zvezdica u Alanji nije uspeo da omasovi tražnju aranžmana u Turskoj. Naime taj hotel je odlučio da ovog leta ponudi besplatan smeštaj za srpsku "decu" do 35 godina ukoliko borave u pratnji dve odrasle osobe. Hotelijer se odlučio za gratis smeštaj "dece do 35 godina", jer u Srbiji pola miliona ljudi, odnosno svaka druga osoba do 34. godine, iz ekonomskih razloga i dalje živi sa roditeljima.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan