Kokain i amfetamin sve popularniji u Novom Sadu

Kokain i amfetamin sve popularniji u Novom Sadu

Dok se i u Srbiji čeka uvođenje zakona o delimičnoj dekriminalizaciji i legalizaciji upotrebe marihuane, dileri na teritoriji Grada već sad sve više prelaze na preprodaju kokaina i "spida".

Kako pojašnjava izvor "Dnevnika", postoji više razloga za svojevrsnu "prekvalifikaciju" narko-grupa, a jedan od značajnijih leži u činjenici da se korisnici marihuane sve češće odlučuju da je sami proizvedu, odnosno da zasade indijsku konoplju.

- Ako pratite policijske izveštaje, možete videti da se svakodnevno otkrivaju zasadi indijske konoplje, i to u raznim količinama, od 10-20 biljaka, do nekoliko stotina komada – kaže sagovornik ovog lista, koji je godinama radio na otkrivanju narko-mreža u Novom Sadu.

- Neke od njih jesu posadile grupe koje se organizovano bave preprodajom, ali mnogo je i pojedinaca. Kada se saberu količine zaplenjene marihuane, jasno je da za tržište u našoj državi više nema potrebe za "uvozom" iz Albanije i s Kosova, na čemu su dilerske grupe nekada zarađivale ogroman novac, navodi izvor. 

Po njegovim rečima, upravo je pad zarade na marihuani opredelio dilere prvo da "ponudu" prošire kokainom, a neki od njih su se, vremenom, i potpuno okrenuli trgovini tom drogom.

- Odavno je dokazan taj paradoks da u kriznim vremenima raste potražnja za skupim stvarima i slična stvar se dešava i na narko-tržištu, gde je, po prikupljenim podacima, značajno porasla potrošnja kokaina, ali i sintetičkih droga, "spida" i "ekstazija" – kaže sagovornik "Dnevnika", koji je dobro upoznat s aktuelnim stanjem na novosadskim ulicama.

Drugi razlog za veće prisustvo kokaina jeste i znatno veća zarada u odnosu na ostale vrste droge.

– Na gramu kokaina mogu da zarade i do 50 evra, dok za toliku zaradu na marihuani moraju da preprodaju desetak grama, objašnjava izvor novosadskog dnevnog lista.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad gradsko groblje izmena režima saobraćaja bez struje Novo naselje Isključenje struje policija isključenje vode servisne informacije novi sad novosadska policija JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište sahrane raspored sahrana novi sad isključenja struje bebe sahrane novi sad horoskop Elektrodistribucija Novi Sad jkp klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija novosađani jkp lisje elektrovojvodina servisne informacije opens 2019 opens distrikt bez vode