Kokain sve popularniji među dobrostojećim Novosađanima, gram košta od 50 do čak 120 evra

Kokain sve popularniji među dobrostojećim Novosađanima, gram košta od 50 do čak 120 evra

U porastu i potrošnja sintetičkih droga poput "spida" i "ekstazija".

Prema nezvaničnim saznanjima "Dnevnika", gram kokaina u Novom Sadu košta od 50 pa do čak 120 evra, u zavisnosti od njegove čistoće.

Kako navodi taj dnevni list, kokain je u našem gradu već neko vreme potisnuo druge droge, a po rečima upućenih, pad zarade na marihuani opredelio je dilere da prvo "prošire ponudu" kokainom, dok su se neki od njih vremenom i potpuno "posvetili" trgovini tom drogom.

– Odavno je dokazan taj paradoks da u kriznim vremenima raste potražnja za skupim stvarima i slična stvar se dešava i na narko-tržištu, gde je, po prikupljenim podacima, značajno porasla potrošnja kokaina, ali i sintetičkih droga, "spida” i "ekstazija" – rekao je neimenovani sagovornik "Dnevnika", za kog se navodi da je "dobro upoznat s trenutnim stanjem na novosadskim ulicama".

Drugi razlog za veće prisustvo kokaina je i znatno veća zarada u odnosu na ostale vrste droge.

– Na gramu kokaina mogu da zarade i do 50 evra, dok za toliku zaradu na marihuani moraju da preprodaju desetak grama, a da bi prodali desetak grama, moraju da obave i desetak primopredaja, što znatno povećava rizik od toga da budu uhvaćeni na delu. Osim toga, značajno se razlikuje i klijentela jer, dok marihuanu uglavnom kupuju klinci, i to najčešće bukvalno na ulici, kokain naručuju obično dobrostojeći kupci kojima se kokain isporučuje na adrese i mesta koja su daleko od očiju policije, ali i znatiželjnika koji bi to mogli videti – objasnio je sagovornik novosadskog dnevnog lista

Oceni vest:
5
12

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan