Kokan Mladenović na saslušanju u policiji

Kokan Mladenović na saslušanju u policiji

Pozorišni reditelj Kokan Mladenović biće saslušan u utorak 15. septembra u policiji, povodom tužbe koju je protiv njega podneo predsednik Nezavisnog sindikata kulture Zoran Đuričić zbog intervjua koji je dao za portal mojnovisad.com, objavila je danas agencija Beta.

Kako se navodi, Mladenović će biti saslušan u 10 sati u zgradi beogradske policije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

- Po podnetoj krivičnoj prijavi, Više javno tužilastvo je od policije zatražilo provere navoda prijave, uključujući i prikupljanje obaveštenja uzimanje izjave od prijavljenog lica, tako da će policija po nalogu tužilaštva uzeti izjavu prijavljenog, rečeno je agenciji Beta u tužilaštvu.
Đuričić je tužio Mladenovića zbog intervjua koji je u junu objavljen pod naslovom "Ovoliko zlo mora biti ugušeno u krvi, devedesete su došle na naplatu", a koji je na jednoj pres konferenciji prokomentarisao i premijer Aleksandar Vučić, istakavši da je sramota da radnici iz kulture koriste takve reči.

Reagujući na podizanje tužbe, Mladenović je nedavno izjavio da se ne plaši krivične prijave i dodao da stoji iza svega što je rekao u intervjuu.

Sporni intervju pročitajte OVDE.

 

GLUMICA IMA ZA HLEB, NEMA ZA PAŠTETU, A SINDIKAT ĆUTI: Udruženi sindikati Srbije - Sloga juče je pozvao predsednika Nezavisnog sindikata kulture Zorana Đuričića da povuče krivičnu prijavu protiv reditelja Kokana Mladenovića, jer, kako su ocenili, prijava predstavlja "opasno targetiranje" i poziv na linč svakoga ko se usudio da iznose svoje kritičko mišljenje.

- Sloga, kao ozbiljna organizacija koja štiti prava zaposlenih, spremna je i smatra se obaveznom da stane u odbranu reditelja Kokana Mladenovića, ponudi mu pravnu i svaku drugu pomoć, s obzirom da je krivična prijava podneta od strane sindikalca, navodi se u saopštenju koje je preneo Blic pozivajući se na agenciju Beta.

- Za nas je kao sindikat poraznija nedavna izjava poznate srpske glumice da od svoga rada i angažmana ima za hleb, ali ne i za paštetu - međutim, reakciju nekog od sindikata iz kulture tada nismo videli, niti čuli. Ovako, ovom krivičnom prijavom je (ne)svesno otvoren samo još jedan od večnih prolaza devet krugova Danteovog pakla, sve izraženije tragikomedije našeg društva, u kojoj svako sebi dodeljuje ulogu prema sopstvenim kvalitetima, saopštio je sindikat Sloga.

 

"Slučajem" Kokana Mladenovića i sindikalca u iscrpnom autorskom tekstu bavi se i sajt "Peščanik". Tekst "Država (to sam ja!) protiv Kokana Mladenovića" pročitajte OVDE.

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan