KOKICE IZ "PEĆINE": Odabrali ste ih kao najbolje u Novom Sadu

KOKICE IZ "PEĆINE": Odabrali ste ih kao najbolje u Novom Sadu

Kada smo naše čitaoce pitali ko su najbolji kokičari u gradu, odnosno gde im je omiljeno mesto na kojem kupuju kokice, ubedljivo najviše pohvala dobio je kiosk sa kokicama pored podzemnog prolaza u Kralja Aleksandra. Izdvojeni i po dobrom ukusu, i po kvalitenoj usluzi, zaslužili su da ih posetimo čujemo i njihovu priču.

Da su kokice omiljene grickalice Novosađana, to je odavno poznato. Nema ništa privlačnije nego kupiti jednu kesicu ovih slanih, hrskavih zanimacija i uživati u njima dok šetate gradom. Njih vole sve generacije, od najmlađih, do najstarijih, a spadaju u prilično jeftino zadovoljstvo. Ipak, njihov ukus nije svuda isti, a postoje i neke male cake koje privlače kupce da redovnovno dolaze i postanu verni uvek istim kokičarima.


Kiosk sa kokicama "Pećina"
već dugi niz godina predstavlja nezaobilazno mesto za naše sugrađane, jer ovde se svakodnevno, od 10 prepodne do 23 časa uveče, pripramaju baš one najukusnije. Nasmejana i ljubazna Sandra Kankaraš tu radi kao prodavačica već jedanaest godina.


Imamo izuzetno kvalitetan kukuruz, domaći i neprskan, i baš od toga najviše i zavisi ukus kokica. Njega takođe prodajemo i baš ga dosta kupuju za kućno pravljenje kokica, čak ga nose i u inostranstvo, jer kažu da tako dobrog kukuruza kao vojvođanskog nema. Naše kokice su uvek sveže, trudimo se da sve bude uredno i čisto, gledamo da brinemo o svemu i ugodimo mušterijama – objašnjava Sandra uspeh koji su postigli u našoj anketi.


Uz svaku kupljenu kesu kokica u "Pećini" (osim malih), dobija se po pečat, a kada skupite šest, sedme kokice dobijate besplatno. Ovo se, kako tvrdi naša sagovornica, mnogo dopada kupcima, zanimljivo im je da ih skupljaju i da ih dobiju gratis.

Još jedna od njihovih specifičnosti je da na pultu uvek stoji tegla sa ceduljama, iz koje svaki kupac koji želi može izvući neku poslovicu. Upravo sa tim je povezan i možda najlepši događaj koji se baš ovde zbio, a to je – prosidba.


Među našim vernim mušterijama bili su momak i devojka koji su dolazili da kupe kokice svake večeri kada su šetali, a ona nikad nije propuštala da uzme i cedulju sa poslovicom. Momak se dosetio da bi bilo sjajno da jedne večeri iz tegle izbacimo sve ostale papiriće i da umesto njih ubacimo njegove poruke, na kojima je pisalo: "Udaj se za mene!". Sve smo dogovorili i organizovali, a momenat kad je devojka izvukla papirić ostao je nezaboravan. Naravno, pristala je, a on je potom izvukao prsten – priseća se simpatična prodavačica kokica.


Sandra veli da njen posao nije težak i da ona uživa u radu sa ljudima. Jedino leti ume da bude vruće, ali zimi joj je vrlo prijatno i toplo. Kaže da ima sjajne gazde, a da je na svom radnom mestu upoznala i puno prijatelja.


Kad se sve zbroji, izgleda da su ljubaznost, dobra usluga i kvalitet namirnica zaista dovoljni za dugoročni uspeh i zadovoljstvo kupaca. Još kad postoji kreativnost i trud, kao što je to slučaj sa ovim kioskom, onda se preporuke same gomilaju. Pa, neka se za kokice iz novosadske "Pećine" čuje još dalje...

 

Oceni vest:
35
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • P

  pre 562 dana i 21 sat

  Jeste, i pogledajte koliko ulja sipaju u kokice - jednom kupio i nikad vise

  Oceni komentar:
  30
  12
 • Jovica NS

  pre 562 dana i 16 sati

  Premasneeeee

  Oceni komentar:
  10
  9
 • Zeljana

  pre 562 dana i 15 sati

  Kokice preukusne, kao da su na puteru pravljene.

  Oceni komentar:
  7
  12
 • zare

  pre 562 dana i 14 sati

  mnogo masne...

  Oceni komentar:
  8
  8
 • mare

  pre 562 dana i 14 sati

  Ovo je samo reklama,ne znam koga ste pitali...da su tu bas najbolje pa bas i nisu,imate vise kokicara po gradu sa mnogo ukusnijim kokicama ovi su samo na dobrom mestu

  Oceni komentar:
  10
  8
 • Dule

  pre 556 dana i 22 sata

  Jednom sam kupio ovde kokice i curela mi je iz njih nekakva mast po košulji, fuj! Nikad više!!

  Oceni komentar:
  5
  2
 • Lalabudala

  pre 551 dan i 22 sata

  Zenica jeste jako ljubazna, dobra im je fora sa porukicama, ali kokice su preeemasnee!!

  Oceni komentar:
  3
  0
 • Miloš

  pre 422 dana i 16 sati

  Nema dalje u celom kokičarstvu to je to.

  Oceni komentar:
  0
  1