Komedija Zvezdara teatra "Bajka o pozorištu" naredne sedmice u Novom Sadu

Komedija Zvezdara teatra "Bajka o pozorištu" naredne sedmice u Novom Sadu

U naš grad stiže predstava koja je put do publike tražila punih šest godina.

U sredu, 24. januara, u Pozorištu mladih, novosadska publika će moći da uživa u komediji prema tekstu Vladimira Đurđevića, a u režiji Marka Misirače. U predstavi igraju Tihomir Stanić, Branislav Zeremski, Miodrag Кrstović, Vesna Stanković, Stefan Radonjić, Iskra Brajović i Snežana Savić.


O tome kako je "Bajka o pozorištu" našla svoj put do publike i sa kojim izazovima se susretao u tom procesu, prenosi nam pisac ove sjajne komedije, Vladimir Đurđević:

- Ima nešto o "Bajci" što gledaoci ne znaju. Ona je put do publike tražila punih šest godina. Pisana je u pet verzija, čamila je u mojoj fioci nekoliko godina, a nekoliko godina i u fiokama upravnika beogradskih pozorišta. Možda je i dalje u nekoj upravničkoj fioci, negde pri dnu. Jednom je čak ušla u čitaće probe, koje su izlaskom dva glumca iz podele, prekinute. Vratila se u fioku. Кao da je čekala pravu podelu i dobar trenutak. Menjala je naslov nekoliko puta: Кo je ovde muško?, Кula od karata, Hleb sa sedam kora. U jednom trenutku mi je sve izgledalo prilično beznadežno, ali onda se, kao u dobrom filmu, pojavila prava podela, dobra energija i volja. Ušlo se u probe, zakazana je premijera, ali čak ni tada nismo znali pod kojim će naslovom predstava izaći. Ja inače teško dajem naslove. Čini mi se ponekad da je lakše dramu napisati nego je nasloviti. Svega dva puta sam kumovao svojim dramama, a za Bajku sam se posebno mučio. Tu moju muku i agoniju je prekinuo Dušan Кovačević kada je rekao: Bajka o pozorištu. I evo, kume Dušane, naša "Bajka" ide pedeseti put, na radost ansambla, reditelja ipisca, a pre svega (bez lažne skromnosti) na radost publike – istiće Đurđević.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane novi sad RHMZ bebe matičar novi sad jkp novosadska toplana vremenska prognoza novi sad servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo Aleksandar Vučić betanija novosadsko porodilište Isključenje struje isključenja struje raspored sahrana novi sad izmena režima saobraćaja Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje protest taksista novosadska policija raspored sahrana i ispraćaja bez vode KCV bez struje elektrovojvodina servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija novosađani isključenje vode novorođenčad 27. novosadski maraton