"Komp Kamp" za decu: Jedini kompjuterski kamp u Evropi (FOTO)

"Komp Kamp" za decu: Jedini kompjuterski kamp u Evropi (FOTO)

Letnji kompjuterski kamp – tradicionalno već poznat kao "Komp Kamp" za decu – ove godine biće smešten u Naučno-računarskom obrazovnom centru Elektrovojvodine "NORCEV" na Fruškoj Gori, od 1. jula do 24. avgusta.

Kao i ranijih godina, Letnji kompjuterski kamp i ovog leta okupiće decu od 8 do 15 godina iz Srbije, sa Kosova i iz inostranstva, koja će, umesto da tokom raspusta igraju kompjuterske igre, imati priliku da nauče da ih prave.

Usavršavanje u programiranju video igara, bezbednost rada na računarima, bezbednost dece na internetu i dodatna obrazovanja učenika u IT sektoru, samo su deo bogatog programa koji su organizatori "Komp kampa" pripremili u susret deceniji postojanja, koju slave sledeće godine. 

Kamp je sjajno mesto gde deca stiču samostalnost, samopouzdanje i međuvršnjačko uvažavanje i poštovanje. Gosti iz domaćih najuspešnijih IT kompanija, Jutjub idoli dece, profesori i studenti sa fakulteta, samo su deo programa koji će ovo druženje obogatiti.

Kamp počinje 1. jula i trajaće do 24. avgusta, u smenama po 14 dana. Osim rada na računarima u dva nastavna bloka od po 90 minuta, sad već tradicionalno, kamperi imaju mnogobrojne aktivnosti i priliku da se bave sportom, uče o zaštiti životne sredine, sade i neguju svoje prve biljke u baštici ili da učestvuju u kreativnim radionicama iz oblasti muzike i filma.

U prethodnih osam godina, kroz kamp je prošlo i edukovalo se više od 800 dece iz svih krajeva Srbije i sveta, a Evropska komisija je 2012. godine nominovala “Komp Kamp” za prestižnu e-Inclusion nagradu, koja se dodeljuje inovativnim projektima u oblasti IT-a.

Više informacija o "Komp Kampu" pogledajte OVDE

Letnji kompjuterski kamp organizuje Udruženje građana “Komp Kamp” iz Novog Sada, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Osmišljen je u skladu sa svetskim standradima za kampove, kao i da prati aktuelne strategije edukacije dece u IT oblasti. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jp sportski i poslovni centar vojvodina Spens isključenje grejanja elektrovojvodina novosadska policija JKP Vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad vremenska prognoza bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode Vreme u Srbiji bez struje zdravlje novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević epidemija gripa jkp novosadska toplana isključenja struje bez vode Elektrodistribucija Novi Sad betanija novi sad bez grejanja novosađani Isključenje struje novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad