Kompanija iz Dubaija zainteresovana za Luku Novi Sad

Kompanija iz Dubaija zainteresovana za Luku Novi Sad

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u Beogradu je sa predsednikom kompanije "Dubai Port World", sultanom Ahmedom bin Sulajem, potpisala Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbije i te firme iz UAE.

Zorana Mihajlović najavila je u Vladi Srbije da će posle 40 godina država početi da ulaže u izgradnju rečnih luka, a da su investicije vredne više od 200 miliona evra, kao i da bi kompanija "Dubai Port World" već sledeće godine mogla da počne da gradi jednu novu luku u Srbiji.

Kako je rekla, studija izvodljivosti će pokazati da li će njihova investicija biti u Novom Sadu, Smederevu ili Beogradu.

- U svakom slučaju to će biti luka, što bi rekli, nizvodno od Beča – dodala je Mihajlović.

Kompanija "Dubai Port World" iz UAE potvrdila je da je zainteresovana za Luku Novi Sad.

- Posle 40 godina krećemo sa modernizacijom i izgradnjom luka u Srbiji. Pričamo o ulaganjima vrednim više desetina miliona evra u postojeće luke, kao i o više od 200 miliona evra investicija u izgradnju novih luka –  rekla je ministarka Mihajlović novinarima.

Kompanija "Dubai Port World" upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata i ima prošlogodišnji prihod koji premašuje četiri milijarde dolara.

- Memorandum je prekretnica za prodbuljivanje saradnje između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Zainteresovani smo za obavljanje srpskog izvoza i uvoza rečnim transportom. Želimo da vodnim saobraćajem povežemo Srbiju sa ostatkom sveta – rekao je sultan Ahmed Bin Sulajem

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • rolerns

  pre 2099 dana i 12 sati

  Da, ns luka je u jadnom stanju. treba sve prodati strancima a srbiji da ne ostane ništa. Super ideja

  Oceni komentar:
  1
  1