Kompanija iz Dubaija zainteresovana za Luku Novi Sad

Kompanija iz Dubaija zainteresovana za Luku Novi Sad

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u Beogradu je sa predsednikom kompanije "Dubai Port World", sultanom Ahmedom bin Sulajem, potpisala Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbije i te firme iz UAE.

Zorana Mihajlović najavila je u Vladi Srbije da će posle 40 godina država početi da ulaže u izgradnju rečnih luka, a da su investicije vredne više od 200 miliona evra, kao i da bi kompanija "Dubai Port World" već sledeće godine mogla da počne da gradi jednu novu luku u Srbiji.

Kako je rekla, studija izvodljivosti će pokazati da li će njihova investicija biti u Novom Sadu, Smederevu ili Beogradu.

- U svakom slučaju to će biti luka, što bi rekli, nizvodno od Beča – dodala je Mihajlović.

Kompanija "Dubai Port World" iz UAE potvrdila je da je zainteresovana za Luku Novi Sad.

- Posle 40 godina krećemo sa modernizacijom i izgradnjom luka u Srbiji. Pričamo o ulaganjima vrednim više desetina miliona evra u postojeće luke, kao i o više od 200 miliona evra investicija u izgradnju novih luka –  rekla je ministarka Mihajlović novinarima.

Kompanija "Dubai Port World" upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata i ima prošlogodišnji prihod koji premašuje četiri milijarde dolara.

- Memorandum je prekretnica za prodbuljivanje saradnje između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Zainteresovani smo za obavljanje srpskog izvoza i uvoza rečnim transportom. Želimo da vodnim saobraćajem povežemo Srbiju sa ostatkom sveta – rekao je sultan Ahmed Bin Sulajem

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • rolerns

  pre 488 dana i 2 sata

  Da, ns luka je u jadnom stanju. treba sve prodati strancima a srbiji da ne ostane ništa. Super ideja

  Oceni komentar:
  1
  1
groblje Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad gradsko groblje servisne informacije almaško groblje horoskop servisne informacije novi sad bez vode havarija na vodovodu Spens memorijal velikana novosadsko porodilište bebe zodijak vremenska prognoza novi sad Miloš Vučević jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad betanija odbojka OK Vojvodina bez struje lisje isključenja struje Voša novosadski sajam vreme danas elektrovojvodina