Kompanija Levi9 za najbolje studente obezbedila finansijsku i mentorsku podršku, kao i prvo zaposlenje

Kompanija Levi9 za najbolje studente obezbedila finansijsku i mentorsku podršku, kao i prvo zaposlenje

Studenti tehničkih fakulteta imaju rok do kraja meseca da se prijave.

Ako biste pitali mlade šta je ono što im nedostaje u tranziciji između akademskog u radno okruženje, većina bi istakla praktičan rad, odnosno mogućnost da svo znanje koje su stekli na fakultetu isprobaju u praksi. Mnogi studenti će o prvom zaposlenju razmišljati u drugoj polovini studija, tražeći upravo priliku da rade u realnom okruženju i dobiju pravo iskustvo.

A kako vam zvuči to da postoji program stipendija koji pored finansijske podrške u toku studija obuhvata i priliku za praksu, rad sa mentorima i garantovano prvo zaposlenje? Ovome dodajemo i različite edukativne programe, radionice, predavanja, takmičenja kao i prilike za druženje sa IT profesionalcima.

Kompanija Levi9 IT nagrađuje najbolje studente u Novom Sadu, Zrenjaninu i Beogradu, programom kreiranom da podrži prve profesionalne korake, a konkurs za prijavu otvoren je do 31. oktobra.

Razgovarali smo sa nekadašnjim stipendistima ove kompanije i pitali ih da podele svoje iskustvo.


Kao Levi9 stipendista imao sam priliku da pre zvaničnog starta razgovaram sa seniorima, o tehnologijama koje su se koristile u tom trenutku na Android projektima. To mi je pomoglo da se dodatno pripremim za početak rada –  seća se Nikola Milanko, nekadašnji stipendista i dodaje:

Sama stipendija mi je finansijski olakšala studiranje, a iskoristio sam i sve pružene benefite, kao što je praksa.

Nikola se posle studija na PMF-u usmerio na mobilne aplikacije. Radi na poziciji Mobile Developer, a učenje i razvoj nastavlja i u kompanijskom okruženju, uz podršku Levi9 akademije. Sledeći na listi mu je Flutter, open-source softver koji je razvio Gugl.

Stipendija mi je mnogo značila jer sam uvideo da su moj trud, rad i ambicija vrednovani, i ta podrška koju sam dobio bila mi je motivacija da nastavim istim putem. Pored toga, ono što student najmanje ima, a najviše mu treba, jeste novac, koji je itekako dobrodošao – kaže Mihajlo Perendija, koji se danas bavi tačno onim što je i planirao u svojim studentskim danima.

Mihajlo se, posle osnovih studija na FTN-u, opredelio i za master, a u Levi9 je zaposlen kao Data Scientist. U aktuelnoj situaciji pandemije korona virusa, on kao i ostali Najneri radi od kuće, odnosno sa bilo koje druge lokacije koja mu pruža produktivnost. Zajednički timski duh svakodnevno neguju u onlajn okruženju, uz dozirana oflajn druženja, timbilding aktivosti ili stari, dobri, rad iz kancelarije.


Na konkurs za Levi9 stipendije
mogu da se prijave svi zainteresovani studenti određenih departmana sa Fakulteta tehničkih nauka, PMF-a, Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin u Zrenjaninu, kao i svih fakulteta IT orijentacije sa Univerziteta u Beogradu. Uslov je da studenti po prvi put upisuju četvrtu ili petu godinu studija u akademskoj godini 2021/2022, kao i da su očistili sve ispite sa prethodne godine.

Do sada je kroz program Levi9 stipendija u prethodnih 8 godina prošlo 45 studenata, a mnogi od njih i dalje razvijaju svoje karijere u ovoj holandskoj kompaniji. Više od 600 Najnera 2021. godine proslavilo je šesnaesti rođendan kompanije čije je sedište u Amsterdamu. Dva razvojna centra u Srbiji čine kancelarije u Novom Sadu, Zrenjaninu i Beogradu koje neprekidno rastu – do sada se od početka godine pridružilo blizu 180 IT profesionalaca! Sve otvorene prilike za posao i praksu u Levi9 možete da vidite ovde.

Promotivni tekst

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan