KON: Građani neposlušni, pogoršanje situacije evidentno

KON: Građani neposlušni, pogoršanje situacije evidentno

Član Kriznog štaba Vlade Srbije Predrag Kon izjavio je da je pogoršanje epidemiološke situacije "evidentno", jer su građani Srbije "ozbiljno neposlušni".

– Opuštanje je uzelo zamaha. Neki (protivepidemiološke) mere doživljavaju kao neprijatnost, kao da je sramota podsećati nekoga da nosi masku – rekao je on za RTS i dodao da uvek treba opomenuti da maske moraju da se nose.

Prema njegovim rečima, mere koje sada važe u Srbiji su dobre, ali, kako je naglasio, problem je što se ne poštuju.

Kada je reč o takozvanom "karantin turizmu", Kon je rekao da o tome nije bilo reči na Kriznom štabu i da bi trebalo pooštriti kontrolu mera na aerodormu.

Dobio sam protokol u kojem putnici koji dolaze iz zemalja u kojima je intenzivan delta soj korona virusa moraju da imaju negativan PCR test i da potpišu izjavu da prihvataju sedmodnevni karantin, a nakon toga moraju da budu testirani i da, ukoliko su pozitivni na koronu, idu u izolaciju – objasnio je epidemiolog.

Upitan da li će na porast broja zaraženih uticati održavanje muzičkog festivala Exit, Kon je rekao da taj rizik postoji.

Pritisak za otvaranje festivala je bio veliki, ali da ima rizika ima. Nemoguće je da ne bude zaražavanja kada se održavaju veliki festivali – napomenuo je on.

Oceni vest:
6
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lili

  pre 620 dana i 10 sati

  Zar ovaj gos. nije u penziju a on je kao ona ptica zlosutnica.

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Misir bazaar

  pre 620 dana i 4 sata

  Vakcinišite se moroni. Bez obzira na ovakve likove.

  Oceni komentar:
  1
  0