KON: Nagli skok broja zaraženih i umrlih preduslov za 24-časovnu zabranu kretanja

KON: Nagli skok broja zaraženih i umrlih preduslov za 24-časovnu zabranu kretanja

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je preduslov za uvođenje 24-časovne zabrane kretanja ozbiljno pogoršanje situacije, što znači nagli skok broja zaraženih i preminulih.

– Teoretski i praktično potpuno je nemoguće da virus opstane ako u 14 dana po 24 sata nema mogućnosti kontakta. Uvođenje 24-časovne zabrane kretanja bi imalo smisla ako bi došlo do naglog skoka i posledičnog povećanja umiranja, što nije nemoguće da se desi. To je poslednja varijanta – objasnio je Kon za TV N1.

On dodaje da takva mera neće biti potrebna ako budemo disciplinovani i uspemo da "spljoštimo krivu" skroz ili "smanjimo broj novoobolelih i povećamo broj testiranih".

Oceni vest:
4
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novosadjanja

  pre 867 dana i 9 sati

  Teoretski i prakticno potpuno je moguce da virus opstane i mesec dana nakon sto su svi zakljucani i nema nikakvog kontakta. Ali je zato teoretski nemoguce da nece biti bar 30% stanovnika sa ozbiljnim mentalnim problemima posle toga, veliki deo ih vec ima. Samo inkubacija moze da traje i po 4 nedelje, simptomi mogu da traju jos 4. Dakle, ova teorija nema veze s mozgom. I sta nakon toga? Drzace zatvorene granice dok ne nestane korone u celom svetu?

  Oceni komentar:
  1
  4