KON: Narednog vikenda i za 1. maj policijski čas najverovatnije od petka do ponedeljka

KON: Narednog vikenda i za 1. maj policijski čas najverovatnije od petka do ponedeljka

Odluka o ublažavanju mera uvedenih u borbi protiv korona virusa nije doneta prerano, izjavio je epidemiolog Predrag Kon i objasnio da ta odluka ima veze i sa politikom i sa ekonomijom, kao i shvatanjem da život mora da se nastavi. On je rekao da će vrtići morati da se otvore zbog roditelja, a da će za 1. maj najverovatnije važiti zabrana kretanja od petka do ponedeljka.

Ne možemo da oteramo virus sa planete, samo da ublažavamo aktivnost u zemlji, što i radimo, a ako zaustavimo život počećemo da umiremo od drugih stvari, jer je zdravstvo zauzeto borbom protiv korone rekao je dr Predrag Kon za TV Prva.

On je dodao da će se o radu škola posebno raspravljati u Ministarstvu prosvete, dok će vrtići morati da se otvore zbog roditelja koji rade i nemaju drugi izbor.

Virus mora da prođe kroz dečju populaciju i možda je najbolje da to bude kada je virus najslabiji, za vreme leta – rekao je Kon.

Najavio je da će sledećeg vikenda i za 1. maj najverovatnije ponovo važiti policijski čas od petka do ponedeljka, ali da će konačna odluka o tome biti doneta na osnovu novih podataka.

Na pitanje zašto je na početku pandemije govorio da ima dovoljno opreme iako je znao da to nije tačno, Kon je odgovorio da su zvanični podaci govorili da svega ima i da je on to i govorio.

Izaći pred borbu sa lošim podacima nije mudro, to zna svako ko se pripremao za borbu, a mi smo imali pred sobom ogromnog neprijatelja i još niko nije razumeo koliko je on opasan rekao je on.

– Imali smo podatke da opreme ima, jer mislim da drugi nisu razumeli koliko nam opreme treba, a ja sam to znao. Ne mislim da sam slagao jer sam govorio šta su saopštavali nadležni, i pred sudom sam javnosti da li je to bilo u redu ili nije – istakao je Kon.

Oceni vest:
5
11

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Biljana

  pre 1019 dana i 5 sati

  Zašto i škole da ne rade? Do sad su se roditelji snalazili sa malim školarcima, koji još uvek ne mogu da ostaju sami kod kuće min 8h.. To znači da moraju da se snalaze i narednih 4 meseca??? Neka neko stavi prst na čelo i neka razmisli o svemu, i vrtićima i školama.. Očigledno je prioritet otvoriti kafiće i kladionice, tu neka se skupljaju bez problema.. a škole da se razmotre...

  Oceni komentar:
  11
  16
 • Petar Radovanovic

  pre 1018 dana i 20 sati

  Zasto samo u Srbiji,a ni u jednoj zemlji na svetu ne postoji kugni zayvor za starije od 65 godina

  Oceni komentar:
  1
  3