KON: Nije realno da Novu godinu dočekujemo kao da se ništa ne dešava

KON: Nije realno da Novu godinu dočekujemo kao da se ništa ne dešava

Broj novozaraženih počeo je da pada u odnosu na ono što smo imali pre desetak dana, rekao je za RTS epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon. Dodaje da će se uticaj na broj prijema u bolnice osetiti za desetak dana.

Dr Predrag Kon je rekao da je i dalje veći broj prijema u bolnice nego otpusta. Ističe da je sada taj broj veći za oko 200, a da je ranije bilo 300, a kako kaže, za desetak dana će se izjednačiti.

Međutim, Kon je upozorio da ne bi trebalo da bude preteranog radovanja oko toga, i da se bolnice nalaze u veoma ozbiljnoj situaciji.

Kada je reč o novim merama pri ulasku u Srbiju, Kon je za RTS rekao da će stranim državljanima biti neophodan PCR test, da se državljanima Srbije savetuje da ga imaju, a u suprotnom će morati u izolaciju od deset dana koju će moći da prekinu ako urade test i on bude negativan.

Govoreći o merama za Novu godinu i Božić, Predrag Kon je rekao da još nema odluke o tome. Na pitanje koliko je realno da se uvede policijski čas, Kon je rekao da na to ne može da odgovori, ali da može da kaže da nije realno da će se Nova godina dočekivati kao da se ništa ne dešava.

– To je jedino što bez problema mogu da kažem –  poručio je Kon za republički javni medijski servis. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan