KON: Od 1. avgusta verovatno nove mere, nevakcinisanje mladih nastavlja pandemiju

KON: Od 1. avgusta verovatno nove mere, nevakcinisanje mladih nastavlja pandemiju

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da se epidemiološka situacija pogoršava i bolnice počinju da se pune pacijentima, kao i da je potrebno pridržavanje mera koje su i dalje na snazi i nastaviti vakcinaciju.

On je za RTS rekao da će 1. avgusta, kada se očekuje sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone, situacija biti drugačija i da će verovatno biti donete nove mere.

– I dalje će se, nažalost, broj zaraženih povećavati, ne možemo dočekati četvorocifrene brojeve sa istim merama koje imamo sada, to mora svakom da bude jasno - naveo je dr Kon.

On je naglasio da su mere protiv korone i dalje na snazi i treba da se poštuju, navodeći da "iskustvo ništa ne znači ako se i dalje ponašamo kao da smo bez iskustva".

– Ako se ne vakcinišemo imaćemo borbu sa ovim virusom još jako dugo. Nevakcinisanje mladih nastavlja direktno ovu pandemiju – rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, među mlađima, pogotovo kod ženskih osoba, javlja se otpor vakcinisanju "zbog straha iz jedne teške zablude o tome da vakcina može da utiče na sposobnost rađanja“.

– To nikakve veze nema sa istinom – istakao je Kon.

On je rekao i da je etički potpuno neprihvatlijivo da se zdravstveni radnik na vakciniše, ne samo zbog sebe, već i zbog potencijalne opasnosti za pacijente.

Oceni vest:
2
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ana

  pre 309 dana i 9 sati

  Sram vas bilo. Ukidate osnovna ljudska prava mladim ljudima! Ništa vi ne znate o dugoročnim efektima vakcinisanja, a osnovno je ljudsko pravo da odlučuje o tome šta će se u njega ubrizgavati! Ovo je medicinski i politički fašizam! Dobili ste velike pare da farmaceutskoj mafiji uvećate ionako ogroman prihod i ne odustajete ni po cenu zdravlja i bezbednosti naše dece.

  Oceni komentar:
  5
  18
 • Jelena

  pre 309 dana i 8 sati

  Znači ona javna tajna da su KCV poslati dopisi o skafanderima i punoj opremi bez odlaska na GO ko do sada nije otišao, je ipal istina!? :shock:

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Doktor

  pre 309 dana i 2 sata

  Ana imas prava i da legnes sama na rumenacku bb, Ali ne povlaci i druge sa sobom. Jesi odlucivala kada su te vakcinisali po rodjenju nisi zato sada dajes sebi prava da ugrozavas sve oko sebe. Koliko su merodavni izvori tvojih tvrdnji? Youtube i trafikantkinje... a kada se razbolis cutis kao p.....i trcis mami..u ovoj zemlji se svi pozivaju na neka prava samo iz licnih interesa sramota

  Oceni komentar:
  3
  7
 • Maks

  pre 309 dana i 1 sat

  Gospodine dali znate da vise stetite ovom narodu nego kovid ili tako zvani novi delta. Idite vec u penziju zar nije davno proslo vreme za penziju .

  Oceni komentar:
  2
  6