KON: Predlog rigoroznijih mera predat predsednici Vlade

KON: Predlog rigoroznijih mera predat predsednici Vlade

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je za večeras RTS da je medicinski deo štaba napisao predlog novih, rigoroznijih mera, a taj predlog dostavljen je predsednici Vlade i očekuje da će mere sutra biti i saopštene.

Na sednici Kriznog štaba je danas bila takva situacija da je medicinski deo štaba insistirao na tome da ne može da se izađe sa sastanka bez rigoroznijih mera, i zato smo nastavili sa radom i napisali predlog koji je dostavljen predsednici Vlade, rekao je Kon za RTS.

On nije želeo da kaže o kakvim merama se radi, osim da su "rigoroznije" od postojećih.

Na pitanje šta će se desiti ako Vlada ne prihvati predlog medicinskog dela Kriznog štaba, Kon je odgovorio da je teško moguće da će se to desiti.

O ISPRAĆAJU PATRIJARHA IRINEJA: 

Veliki je rizik ispraćaj i sahrana partijarha Irineja, moja dužnost je da to kažem, takav skup nije epidemiološki prihvatljiv, ali ga niko ne može zabraniti, rekao je dr Predrag Kon.

On je apelovao na sve koji će, uprkos upozorenjima, prisustvovati ispraćaju i sahrani patrijarha Irineja da koriste masku, da vode računa o distanci i da pokušaju da izbegnu svaku mogućnost zaražavanja.

"Takav skup nije epidemiološki prihvatljiv, ali je, sa druge strane, to nešto što niko ne može da zabrani", ocenio je Kon, a preneo N1.

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan