KON: Restriktivne mere najverovatnije i tokom novogodišnjih praznika

KON: Restriktivne mere najverovatnije i tokom novogodišnjih praznika

Epidemiolog i član kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio je danas da je malo verovatno da tokom novogodišnjih praznika neće biti restriktivnih mera.

– I sada smo sada u piku, mada je Beograd u piku bio prethodne dve nedelje. Već danas ćemo imati od 1.200 do 1.400 za Beograd, ali ćemo onda imati i 1.800 novozaraženih – rekao je Kon gostujući na TV Prva.

On je dodao da će mere koje je uvela vlada pokazati rezultate već u prvoj nedelji.

– U Beogradu se vidi da počinje blago da opada broj novozaraženih, ali treba da bude jasno da je to još na visokom nivou. Veliki broj Beograđana leči se van Beograda, bez obzira na izvanredno rešenje bolnice u Batajnici. Izdržljiivost sistema je na granicama – kazao je Kon.

Kako je dalje naveo, potrebna je priprema za dolazak naših ljudi iz inostranstva.

– Moraće da budu u karantinu i samoizolaciji. O tome će biti reči na sledećem sastanku. Zatvaranje granica je teško, ali medicinski deo kriznog štaba neće imati ništa protiv ako to bude mera države – izjavio je epidemilog za TV Prva. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Mima

    pre 1228 dana i 45 minuta

    Situacija je katastrofalna.Po meni je potrebna distanca,nosenje maski i odlaziti na mesta gde su ugradili aparate za preciscavanje vazduha,kao u jednom kaficu u mom komsiluku.Gosti koji dodju iz inostranstva treba da se pridrzavaju mera i budu odgovorni.

    Oceni komentar:
    1
    5
  • Zarko

    pre 1217 dana i 11 sati

    Mi smo u kupili za stan ruski aparat za preciscavanje vazduha,alergena i duvanskog dima,koji smo videli kod komsije u kaficu,koji je u nasoj zgradi.Trebamo biti odgovorni zbog sebe i najmilijih.To se odnosi i na one koji dodju iz inostranstva.

    Oceni komentar:
    0
    2
  • CHEMTRAIL

    pre 1217 dana i 11 sati

    Neka se nađe Hrabriša da spusti jedan od ovih aviona koji nas nadleću i ostavljaju tragove koji stoje po ceo dan i polako se razilaze, simulirajući pravolinijski povučene oblake.
    Za tu mogućnost, nenajavljenog preleta NATO aviona, o kojoj je bivši direktor JAT-a već dao izjavu za medije, možemo zahvaliti bivšem ministru inostranih poslova Srbije, od 2006-2010 godine, Vuku Draškoviću.
    On je, kao ljubitelj svega američkog porekla, široko otvorio srpsko nebo ovakvim letovima.
    A sad Čekamo Hrabrišu, koji se neće obazirati na svoje radno mesto generala, kontrolora leta ili pilota, sa debelom platom, već reći istinu o tome šta se radi.
    Istinu, oko koje su se podigli razni neobrazovani narodi EU, svi ti teoretičari zavere - o tako dobrim ljudima iz NATO-a, koji nas sve tako mnogo vole.
    Džabe filmovi koji to dokazuju, kako se i odakle raspršuje.
    Džabe fotografije, džabe izjave bivših pilota, koji su dobijali između 110.000 i 200.000$ po jednom ovakvom izvedenom letu.
    Džabe, što su u vreme najveće kampanje i podizanja naroda Srbije u medijima protiv ovog,
    takvi avioni izvodili isprekidane, pravilne tragove po nebu. Spu[tali se do nedoyvoljenih 3500m iznad Novog Sada.
    Psihološkog efekta i provokacije radi.
    Jer, nema tog mlaznog aviona niti tog objašnjenja koje će izvoditi paljenje i gašenje motora u razmacima od nekoliko sekundi, da bi se ostavio takav trag. To može samo ventilom i slavinom.
    Dobro gospodo, nemate decu. Nemate unuke. Imate samo plate preko 200.000 dinarjev.
    Pa onda, ne verujte sunarodnicima. Kupujte filtere. proglašavajte zagađenja, osnivajte agencije za merenje istog pa zatim menjajte parametre.
    LAŽITE NAROD I DALJE.
    Zbog čega se toliko bojite otkaza ugovora NATO snagama?
    Lakše je pobiti narod?

    Oceni komentar:
    0
    3