KON: Škole se zatvaraju samo u slučaju masovnog zaražavanja

KON: Škole se zatvaraju samo u slučaju masovnog zaražavanja

Epidemiološka situacija u Srbiji stabilizovala se na niskom nivou, ali u Beogradu je u četvrtak i petak jasno uočeno ponovno povećanje broja pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante.

Ovo je danas izjavio epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon. On insistira da je situacija nesigurna i da je neophodno strogo voditi računa da se ne pogorša i ostane na prihvatljivom nivou, prenosi Politika.

Ako uspemo da dočekamo oktobar bez povećanja, onda smo već u novoj sezoni, sezoni vakcinacije protiv gripa, za koju treba da se pripremimo. U dobrom delu Srbije epidemiološke mere uopšte se ne poštuju i to je nešto što ne može da ostane bez posledica. Do povećanja broja zaraženih može doći i zbog povratka građana iz inostranstva. Za sada se ne može povezivati skok obolelih sa početkom školske godine jer je urađeno sve da u školama ne dođe do prenosa. Škole će se zatvarati, jedino u slučaju da dođe do masovnog zaražavanja u opštoj populaciji. Činjenica je da deca od 15 do 19 godina najviše obolevaju, ali da nema teških slučajeva, što stvara privid da je kovid lako oboljenje – rekao je Kon.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • INDIANS

  pre 48 dana i 17 sati

  MA ČOVEČE TI TREBA DA SI KUĆI I DA SE IGRAŠ SA UNUČIĆIMA , A NE DA TE GLEDAMO NA TV-u .TVOJE PRODJE

  Oceni komentar:
  1
  0