KON:  Svakako smo u situaciji pred otvaranje, ali moramo biti oprezni

KON: Svakako smo u situaciji pred otvaranje, ali moramo biti oprezni

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je za RTS da ne može da prejudicira odluke Kriznog štaba koji danas zaseda, ali je najavio da će verovatno biti otvaranja. "Moramo da budemo oprezni, jer čim se opustimo to se vidi za nedelju dana", izjavio je on.

Krizni štab za borbu protiv virusa korona održaće danas novu sednicu, potvrđeno je u Vladi Srbije. Najavljeno je da će na sastanku da se govori o tome da li bi trebalo da se otvaraju ugostiteljski objekti. Sednica je zakazana za 16 časova.

Epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je za Jutarnji program da smo izašli iz nepovoljne, pa smo sada u nesigurnoj epidemiološkoj situaciji.

– U narednim danima imaćemo posledice opuštanja koje je bilo za vreme praznika. Nepoštovanje mera će usporiti pad brojki, ali ne toliko – rekao je Kon i dodao da smo svakako u situaciji pred otvaranje.

Prema njegovim rečima, medicinski deo je tražio da se kafići unutra otvaraju tek posle 15. maja, ali ekonomski razlozi su jaki, tako da je to razlog zbog kog nije hteo da prognozira današnje odluke Kriznog štaba.

– Vakcinacija je najvažnija, podižemo barijeru, kolektivni imunitet će štititi sve nas. Dok se to ne desi, biće potrebne mere, te mere mogu biti tako što će se okupljati oni koji su vakcinisani ili koji su preležali koronu – naglasio je epidemiolog.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan