KON: Tražimo rigoroznije mere, u aprilu još poslate Vladi Srbije

KON: Tražimo rigoroznije mere, u aprilu još poslate Vladi Srbije

Član Kriznog štaba, nakon današnjeg sastanka s načelnicima školskih uprava, izjavio je da su hitno neophodne rigoroznije mere.

Predrag Kon je naglasio da mere o kojima se sad priča, još u prvoj polovini aprila su poslate Vladi Srbije na kojoj je konačna odluka.

− Jedini rezultat je sinergično sprovođenje raspusta koji bi sa dva vikenda trajao devet dana i uvođenje 24h kovid propusnica da se ne bi okupljala ta ista mladež. Cilj je smanjenje kontakata i da nema prelivanja u škole i vraćanja toga nazad. Sa druge strane to je jedna mogućnost. Mi tražimo i više od toga, da skraćenje radnog vremena bude do 17 sati, pa onda vakcinacija. Obavezna vakcinacija prosvetnih radnika tražena je još u aprilu, ali i to je odluka države. Lekari su vakcinisani skoro 90 odsto, a u kovid bolnicama i preko toga – rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, vakcinacija je prešla 50 odsto među punoletnim građanima, a cilj je postići 80 procenata vakcinisanih, prenosi "Blic".

Kad je o pomami lečenja korona virusa lekom ivermektin, Kon je napomenuo da on nije registrovan za lečenje ljudi, da ništa ne može da zameni vakcinu, ali o tome treba da govore iz Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS).

Oceni vest:
2
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nikša

  pre 200 dana i 1 sat

  Crazy idea: Aj' u dvajes' maraka da promoviše vakcinaciju ne radi zdravlja nacije, već radi procenta od Fajzera?

  Oceni komentar:
  3
  8
 • Banaćanin

  pre 199 dana i 23 sata

  Što ne objavite CV ovog ugursuza, ima onlajn? Tamo je sam stavio da radi za Fajzer, tako da sve ovo prenemaganje pada u vodu, običan sluga globalista, za narod mu se fućka.

  Oceni komentar:
  1
  7
 • Kad si u penziji

  pre 199 dana i 23 sata

  Nikša, ono što ne znaš o ovakvim profesijama, to je da njemu ne treba procenat od Fajzera.
  Zaista. Ima ih on toliko na drugim stranama, da mu u ovakvoj situaciji zaista ne treba.

  Oceni komentar:
  5
  0
 • Bjanka

  pre 199 dana i 21 sat

  Jadna deca i omladina. Moja generacija je odrastala i bila u 20tim za vreme rata, krize, inflacije i kasnije bombardovanja, ali nam je bilo milion puta bolje nego deci i omladini danas. A plus je i što nije bilo interneta i društvenih mreža. Vidim da će se mladi mnogo napatiti u usamljenosti, izolaciji, nemogućnosti da se zabave u toj jednoj jedinoj mladosti koju imaju, da neće imati pravo obrazovanje, ni posao, možda ni budućnost. I sve to im određuje jedan čovek od preko 70 godina sa političarima iza njih. Mi smo živeli u bedi i u ratu ali smo bili srećni. Ovo sad je tuga. Tuga. Briga njega za tu omladinu, on samo misli kao da sačuva svoju poziciju iako bi stvarno trebalo dovesti prave stručnjake bez političke i poslovne pozadine, one koji stvarno žele najbolje narodu i pogotovo napaćenim mladima i deci. Ovo je samo isto bulažnjenje koje slušamo još od aprila 2020.

  Oceni komentar:
  1
  3