KON: Vučićev predlog za predstojeći policijski čas u suprotnosti s čvrstim stavom struke

KON: Vučićev predlog za predstojeći policijski čas u suprotnosti s čvrstim stavom struke

Predlog predsednika Srbije da zabrana kretanja predstojećeg vikenda bude od četvrtka u 18 do subote u 5 časova je drugačij od čvrstog stava epidemiologa da je potreban još ovaj vikend zabrane kontakata, odnosno kretanja, i o tome će se na Kriznom štabu većati, rekli su epidemiolog Predrag Kon i imunolog Srđa Janković u emisiji "Presing".

Kako je Kon rekao za N1, to je u okviru nekog razgovora bilo (predloženo), uz to da stariji mogu da šetaju slobodno tokom te zabrane.

– To je kompromis. Videćemo kakva će biti reakcija na Kriznom štabu, ovo je suprotno i drugačije od našeg čvrstog stava – naveo je Kon,  a prenosi N1.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra predložiti lekarskom delu Kriznog štaba da zabrana kretanja tokom prvomajskih praznika traje od četvrtka, 30. aprila, u 18 časova, do subote, 2. maja, u 5 sati.

– O ovome ćemo sigurno većati, ono što mogu da kažem je da, naravno, suština mera jeste spečavanje kontakata, zabrana kretanja je tome služila. Mi moramo na neki način da ograničimo kontakte, neophodno je da svi uvidimo da – bilo zabranjeno ili ne, i dalje prošireni kontakti, druženje koje može i u subotu i nedelju da se dogodi, ugrožava uspeh epidemijske borbe. To ne mora da se dogodi, i uveren sam da neće, dok god ne dovoljavamo da kontakata bude –  kazao je Janković.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan