KON: Za izolaciju virusa potrebno sve zatvoriti na dve nedelje

KON: Za izolaciju virusa potrebno sve zatvoriti na dve nedelje

Član državnog Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa izjavio je danas da se posle šeste nedelje epidemije može očekivati pad broja zaraženih, ali da je teško prognozirati kojom će se brzinom to dešavati.

Predrag Kon je, u gostovanju na televiziji "Hepi", konstatovao da će se na leto, nastupanjem visokih temperatura i pojačanim ultravioletnim zračenjem, korona "negde primiriti", a da li će se ponovo pojaviti "zavisi od virusa da li će preživeti".

Prema njegovim rečima, "slamka spasa" u borbi protiv pandemije je da se sve u Srbiji zatvori na dve nedelje, jer je taj period dovoljan da se virus izoluje.

Kon je dodao da se, pošto nema vakcine protiv korona virusa, praktično vraćamo u 18. vek i postupa se kao što se tada radilo, ali je problem je što niko ne zna potencijal virusa ni koliko će epidemija trajati.

On smatra da zato svi građani treba jednako da se ponašaju, da vlada svojevrsna vojnička disciplina, jer sada svi trpe zbog manjine od tih deset odsto koji ne poštuju propisane mere.

Oceni vest:
3
9

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan