KONAČNO: Prodata zgrada nekadašnjeg Radničkog univerziteta

KONAČNO: Prodata zgrada nekadašnjeg Radničkog univerziteta

Kompanija "Vega Properties Radnički d.o.o. Novi Sad" postala je novi vlasnik zgrade Radničkog univerziteta, saopšteno je iz Gradske kuće.

Na javnom nadmetanju koje je danas održano u prostorijama Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove, u Ulici Narodnog fronta broj 53 u Novom Sadu, prihvaćena je ponuda od 5.265.595,40 evra ponuđača kompanije "Vega Properties Radnički d.o.o. Novi Sad".

Prethodno je Grad Novi Sad oglasio prodaju objekta Radničkog univerziteta u Ulici Vojvođanskih brigada broj 7, putem javnog nadmetanja, a na javni oglas koji je raspisan 10. novembra 2020. godine pristigla je jedna blagovremena i potpuna prijava, i to kompanije "Vega Properties Radnički d.o.o. Novi Sad", navodi se u saopštenju.

Nakon sprovedenog postupka javnog nadmetanja, oni su postali vlasnici poslovne zgrade Radničkog univerziteta, korisne površine 6.463,80 kvadratnih metara, koja ima 13 spratova, prizemlje i podrum, i nalazi se na građevinskoj parceli površine od 850 kvadratnih metara. Kompletna lokacija je opremljena vodovodnom, kanalizacionom i elektroenergetskom mrežom.


– Nakon 20 godina od požara, sudbina zgrade Radničkog univerziteta je konačno rešena. Grad Novi Sad je najpre uspeo da preuzme imovinsko-pravne odnose nad celom zgradom, a zatim i da pronađe konačno i najbolje rešenje za njenu budućnost. Gradonačelnik Miloš Vučević, koji je vodio ceo ovaj projekat, više puta je isticao da je uveren da će do kraja godine Novosađanima moći da bude saopštena još jedna dobra vest – da zgrada Radničkog univerziteta ima budućnost, i da je pronađeno najbolje i najisplativije rešenje za Novi Sad –
 ističe se u saopštenju pres službe Grada. 

Novi investitor, domaća kompanija "Vega Properties Radnički d.o.o. Novi Sad", kao deo kompanije "Vega IT Sourcing", spremna je na velika ulaganja, u skladu sa razvojnim planovima kompanije i renomeom koji ima u oblasti IT industrije, a sa godišnjim rastom od 30 odsto spadaju među najbrže rastuće tehnološke kompanije u regionu, kažu u Kabinetu gradonačelnika. 

Oceni vest:
7
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan