Konačno: Sanirana oštećenja kablova na Mostu slobode

Konačno: Sanirana oštećenja kablova na Mostu slobode

JP Zavod za izgradnju grada obavestilo je danas javnost da su završeni radovi na popravci i zaštiti nosećeg kablovskog sistema Mosta slobode. Kako se kaže u saopštenju, radovi su obavljeni na osnovu naloga datog od strane nadzornih organa ZIG-a koji su, prilikom jedne od redovnih kontrola Mosta slobode, uočili promene na kablovskom sistemu.

Pošto je konstantovano da je došlo do deformacije zaštitnih kapa i prigušivača oscilacije kablova, stručne službe ZIG-a urgentno su kontaktirale projektantski tim građevinskog preduzeća "Mostogradnja", a konsultovani su i profesori sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, kao i projektantska kuća koja je ranijih godina vršila usluge detaljnog pregleda mosta. Svi konsultovani stručnjaci potvrdili su da stanje zaštitnih kapa nije alarmantno i da nije ugrožena stabilnost konstrukcije mosta, ali je preporučeno da se obave detaljnija ispitivanja.

U skladu sa dobijenom preporukom, angažovano je građevinsko preduzeće "Mostogradnja" koje je, osim što je izvršilo radove na sanaciji zaštitnih kapa, obavilo i detaljnu kontrolu svih kablova i pritom se pokazalo da su oni u veoma dobrom stanju.

Tokom obavljanja ovih radova saobraćaj na mostu se nesmetano odvijao i nijednog momenta nije bio u prekidu. Kako se navodi i saoptenju ovog gradskog preduzeća, stručne službe JP Zavod za izgradnju grada, u okviru redovnog održavanja, sprovode stalan nadzor i obilazak kako Mosta slobode, tako i drugih mostova na teritoriji Grada Novog Sada i prioritetno se izdaju nalozi za otklanjanje bilo kojih nedostataka uočenih na terenu.

Da podsetimo, na ova oštećenja su tokom poslednjih nekoliko meseci upozoravali i sami građani, o čemu je portal mojnovisad.com svojevremeno pisao.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan