KONAČNO: Uskoro rekonstrukcija Radničkog univerziteta

KONAČNO: Uskoro rekonstrukcija Radničkog univerziteta

Na šesnaestogodišnicu požara u kojem je izgorela zgrada Radničkog univerziteta, iz Novosadskog otvorenog univerziteta stiže vest da uskoro počinje njena rekonstrukcija. Osim informacije o skoroj obnovi i nekoliko forografija arhitektonskog projekta nove zgrade, za sad nisu poznati drugi detalji. Gradonačelnik Novog Sada danas nije želeo da komentariše tu vest, a u Novosadskom otvorenom univerzitetu više informacija najavljuju za naredne dane.

Ne zna se tačno ni kada će radovi početi, ali u pismu medijima direktor Novosadskog otvorenog univerziteta Mirko Karakaš kaže da je samo pitanje dana kada će će se to desiti.

Iako u saopštenju Novosadskog otvorenog univeriteta piše i da se rešenje prvi put i konačno nazire zahvaljujući angažovanju i razumevanju gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, on danas nije bio voljan da prokomentariše ovu vest jer kako nam je rekao čeka da ga o projektu najpre detaljnije informiše Novosadski otvoreni univerzitet.

 

Na Novosadskom Otvorenom univerzitetu za sada ostaju otvorena brojna pitanja, ali kako kaže Karakaš o detaljima rekonstrukcije javnost će biti obaveštena narednih dana. Inače, dugo neobezbeđena, zgrada Radničkog univerziteta često je bila mesto okupljanja novosadskeomladine, a zbog incidenata koji su se deđšavali I crna bezbdnosna tačka Novog Sada. Vest o njenoj rekonstrukciji obradovala je Novosađane.

Zgrada Radničkog univerziteta izgorela je 6. aprila 2000. godine. U požaru je stradala jedna, a povređeno je šest osoba.

Šta krije skelet Radničkog univerizeta pogledajte OVDE.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan