KONAČNO: Uskoro rekonstrukcija Radničkog univerziteta

KONAČNO: Uskoro rekonstrukcija Radničkog univerziteta

Na šesnaestogodišnicu požara u kojem je izgorela zgrada Radničkog univerziteta, iz Novosadskog otvorenog univerziteta stiže vest da uskoro počinje njena rekonstrukcija. Osim informacije o skoroj obnovi i nekoliko forografija arhitektonskog projekta nove zgrade, za sad nisu poznati drugi detalji. Gradonačelnik Novog Sada danas nije želeo da komentariše tu vest, a u Novosadskom otvorenom univerzitetu više informacija najavljuju za naredne dane.

Ne zna se tačno ni kada će radovi početi, ali u pismu medijima direktor Novosadskog otvorenog univerziteta Mirko Karakaš kaže da je samo pitanje dana kada će će se to desiti.

Iako u saopštenju Novosadskog otvorenog univeriteta piše i da se rešenje prvi put i konačno nazire zahvaljujući angažovanju i razumevanju gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, on danas nije bio voljan da prokomentariše ovu vest jer kako nam je rekao čeka da ga o projektu najpre detaljnije informiše Novosadski otvoreni univerzitet.

 

Na Novosadskom Otvorenom univerzitetu za sada ostaju otvorena brojna pitanja, ali kako kaže Karakaš o detaljima rekonstrukcije javnost će biti obaveštena narednih dana. Inače, dugo neobezbeđena, zgrada Radničkog univerziteta često je bila mesto okupljanja novosadskeomladine, a zbog incidenata koji su se deđšavali I crna bezbdnosna tačka Novog Sada. Vest o njenoj rekonstrukciji obradovala je Novosađane.

Zgrada Radničkog univerziteta izgorela je 6. aprila 2000. godine. U požaru je stradala jedna, a povređeno je šest osoba.

Šta krije skelet Radničkog univerizeta pogledajte OVDE.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje opens 2019 bez struje jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje betanija novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad izmena režima saobraćaja astrologija isključenje vode novorođenčad jkp Novo naselje Evropska noć istraživača 2019 horoskop bez vode elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadska policija horoskopski znaci opens distrikt sahrane servisne informacije servisne informacije novi sad noć istraživača raspored sahrana i ispraćaja bebe