Koncert jedinstvenog izraelskog ansambla GULAŽA 14. juna u Novom Sadu

Koncert jedinstvenog izraelskog ansambla GULAŽA 14. juna u Novom Sadu

"Gulaža" otkriva slušaocima fascinantan svet tradicionalnih jemenskih pesama u kojima se opisuje marginalizovan položaj žena u jemenskom društvu.

Ove pesme su dugo bile skrivane i prenosile su se isključivo usmenim predanjem – s kolena na koleno, odnosno s majki na ćerke.

Polazeći od jevrejske tradicije donete iz Jemena, muzički jezik ovog ansambla, ipak je prilagođen savremenom slušaocu, kombinujući jemenske melodije s afričkim ritmovima, džez i klasičnim elementima.

Jemen i Afriku razdvaja more. Gulaža je izraz za to more – more kao prostranstvo očaja, molitve, strasti, plesa, ljubavi i žudnje za slobodom.

Sastav "Gulaže“ čine: Igal MIZRAHI, vokal – Ben AJLON/Aylon, bubnjevi – Ijan/Ian AJLON, gitara – Hila/Hilla EPŠTAJN/Epstein, violončelo

Koncert u novosadskoj Sinagogi deo je evropske turneje „Gulaže“, koja će se osim u Srbiji (Novom Sadu i Beogradu), predstaviti i publici u Španiji, Rumuniji, Slovačkoj, Austriji, kao i onoj u skandinavskim zemljama. 

Novosadski koncert zakazan je za 14. jun 2016. godine u 20.00 časova.

Ovaj program se realizuje u saradnji s JEVREJSKOM OPŠTINOM u Novom Sadu.

Više informacija o koncertu i prodaja ulaznica: Muzička omladina Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel.021 452 344) radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa. ON LINE rezervacije na: http://www.muzickaomladina.org

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani horoskopski znaci štrand raspored sahrana i ispraćaja RHMZ novosadsko porodilište novorođenčad porodilište horoskop dunav centralno groblje u Futogu elektrovojvodina bez struje havarija na vodovodu JGSP "Novi Sad" bebe servisne informacije bez vode matična knjiga rođenih gradsko groblje servisne informacije novi sad almaško groblje jkp lisje sahrane betanija jkp novosadska toplana isključenja struje raspored sahrana novi sad EPS radosne vesti