Koncert Jelene Soro i Olivera Ilievskog 4. avgusta

Koncert Jelene Soro i Olivera Ilievskog 4. avgusta

Oboistiknja Jelena Soro i harmonikaš Oliver Ilievski održaće koncert u četvrtak, 4. avgusta s početkom u 19.30 časova u Svečanoj sali Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj".

Izvodiće autorske kompozicije Jelene Soro i tradicionalnu muziku sa prostora Balkana.

Oliver i Jelena sarađuju već više od 4 godine. Trenutno nastupaju kao duo sa dva projekta: PostArt Ensemble (autorska muzika Jelene Soro) i Natemago (tradicionalna muzika sa prostora Balkana). U četvrtak će se prvi put predstaviti publici u Novom Sadu muzikom iz oba projekta.

Jelena je oboistkinja iz Novog Sada koja deset godina živi i deluje u Ljubljani. Muzičku akademiju je završila u Ljubljani i dalje se usavršavala u Beču. Primljena je na Berklee College of Music - Master program, gde u septembru nastavlja školovanje. Iza nje su dva CD-a autorske muzike, četiri samostalne turneje po srednjoj Evropi kao i sarađivanje na albumima slovenačkih muzičara od klasike, jazz-a do etno muzike.

Oliver je harmonikaš iz Kranja a poreklom iz Makedonije. Školovao se na Konzervatorijumu za muziku i balet u Ljubljani. Harmoniku je izučavao u okvirima klasike i etno muzike i preko deset godina je sarađivao sa brojnim makedonskim i srpskim folklornim društvima sa kojima je koncertirao po celom svetu. Pored kvalitetne muzičke karijere Oliver je diplomirani sociolog i uskoro Master kulturologije.

Ulaz je slobodan uz dobrovoljne priloge na kraju koncerta koji će biti iskorišćeni za pokrivanje školarine Jelene Soro na Berklee College of Music.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradsko groblje klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod prognoza vremena Isključenje struje JKP Gradsko zelenilo servisne informacije raspored sahrana novi sad isključenja struje vremenska prognoza bebe sahrane Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad bez struje štrand jkp novosadska toplana dunav novorođenčad jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode vremenska prognoza novi sad novosađani novosadsko porodilište RHMZ bez vode elektrovojvodina Vreme u Novom Sadu betanija