Koncert Jelene Soro i Olivera Ilievskog 4. avgusta

Koncert Jelene Soro i Olivera Ilievskog 4. avgusta

Oboistiknja Jelena Soro i harmonikaš Oliver Ilievski održaće koncert u četvrtak, 4. avgusta s početkom u 19.30 časova u Svečanoj sali Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj".

Izvodiće autorske kompozicije Jelene Soro i tradicionalnu muziku sa prostora Balkana.

Oliver i Jelena sarađuju već više od 4 godine. Trenutno nastupaju kao duo sa dva projekta: PostArt Ensemble (autorska muzika Jelene Soro) i Natemago (tradicionalna muzika sa prostora Balkana). U četvrtak će se prvi put predstaviti publici u Novom Sadu muzikom iz oba projekta.

Jelena je oboistkinja iz Novog Sada koja deset godina živi i deluje u Ljubljani. Muzičku akademiju je završila u Ljubljani i dalje se usavršavala u Beču. Primljena je na Berklee College of Music - Master program, gde u septembru nastavlja školovanje. Iza nje su dva CD-a autorske muzike, četiri samostalne turneje po srednjoj Evropi kao i sarađivanje na albumima slovenačkih muzičara od klasike, jazz-a do etno muzike.

Oliver je harmonikaš iz Kranja a poreklom iz Makedonije. Školovao se na Konzervatorijumu za muziku i balet u Ljubljani. Harmoniku je izučavao u okvirima klasike i etno muzike i preko deset godina je sarađivao sa brojnim makedonskim i srpskim folklornim društvima sa kojima je koncertirao po celom svetu. Pored kvalitetne muzičke karijere Oliver je diplomirani sociolog i uskoro Master kulturologije.

Ulaz je slobodan uz dobrovoljne priloge na kraju koncerta koji će biti iskorišćeni za pokrivanje školarine Jelene Soro na Berklee College of Music.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje grejanja novorođenčad betanija dnevni horoskop bez struje bez grejanja JKP Vodovod i kanalizacija bebe elektrovojvodina jkp lisje servisne informacije novi sad horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad Hitna pomoć bez vode Dom zdravlja isključenja struje Isključenje struje vremenska prognoza gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosađani isključenje vode horoskop novosadska policija novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp novosadska toplana sahrane novi sad