Koncert Jelene Soro i Olivera Ilievskog 4. avgusta

Koncert Jelene Soro i Olivera Ilievskog 4. avgusta

Oboistiknja Jelena Soro i harmonikaš Oliver Ilievski održaće koncert u četvrtak, 4. avgusta s početkom u 19.30 časova u Svečanoj sali Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj".

Izvodiće autorske kompozicije Jelene Soro i tradicionalnu muziku sa prostora Balkana.

Oliver i Jelena sarađuju već više od 4 godine. Trenutno nastupaju kao duo sa dva projekta: PostArt Ensemble (autorska muzika Jelene Soro) i Natemago (tradicionalna muzika sa prostora Balkana). U četvrtak će se prvi put predstaviti publici u Novom Sadu muzikom iz oba projekta.

Jelena je oboistkinja iz Novog Sada koja deset godina živi i deluje u Ljubljani. Muzičku akademiju je završila u Ljubljani i dalje se usavršavala u Beču. Primljena je na Berklee College of Music - Master program, gde u septembru nastavlja školovanje. Iza nje su dva CD-a autorske muzike, četiri samostalne turneje po srednjoj Evropi kao i sarađivanje na albumima slovenačkih muzičara od klasike, jazz-a do etno muzike.

Oliver je harmonikaš iz Kranja a poreklom iz Makedonije. Školovao se na Konzervatorijumu za muziku i balet u Ljubljani. Harmoniku je izučavao u okvirima klasike i etno muzike i preko deset godina je sarađivao sa brojnim makedonskim i srpskim folklornim društvima sa kojima je koncertirao po celom svetu. Pored kvalitetne muzičke karijere Oliver je diplomirani sociolog i uskoro Master kulturologije.

Ulaz je slobodan uz dobrovoljne priloge na kraju koncerta koji će biti iskorišćeni za pokrivanje školarine Jelene Soro na Berklee College of Music.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana i ispraćaja centralno groblje u Futogu bez struje porodilište bez vode isključenja struje isključenje vode matična knjiga rođenih jkp novosadska toplana gradsko groblje novorođenčad servisne informacije novi sad elektrovojvodina jkp lisje Republički hidrometeorološki zavod bebe servisne informacije novi sad RHMZ vremenska prognoza novi sad sahrane havarija na vodovodu klinika za ginekologiju i akušerstvo radosne vesti JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište almaško groblje novosađani betanija raspored sahrana novi sad