Koncert stipendista Fonda "Melanije Bugarinović" u  novosadskoj Gradskoj kući

Koncert stipendista Fonda "Melanije Bugarinović" u novosadskoj Gradskoj kući

U Svečanoj sali Gradske kuće u sredu 30. maja, sa početkom u 20 časova, koncert će održati dobitnici i dobitnice stipendije za 2017/2018. godinu Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih "Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović Kalin".

Na koncertu će nastupiti učenici i učenice Srednje muzičke škole "Isidor Bajić": Stefan Radmilo – tenor, Milan Perišić – bariton, Đurđica Babić – sopran, Dimitrije Savić – bariton.

Publici će se predstaviti i studenti i studentkinje Akademije umetnosti Unvirziteta u Novom Sadu: Astina Bratscher – sopran, Igor Mijatović – tenor, Aleksandra Pletikostić – sopran, Svjetlana Đokić – mecosopran, Hristina Spasić – sopran, Nikolina Pušara – sopran.

Kao korepetitori, nastupiće studenti Akademije umetnosti Kaja Mandić Plavšić i Stefan Jančić, navodi se u pozivu.

Ulaz na koncert je slobodan.

Melanija Bugarinović (1903-1986), operska pevačica, prvakinja Beogradske i Bečke opere, bila je velika dobrotvorka, koja je, iako rodom iz Bele Crkve, svu pokretnu i nepokretnu imovinu poklonila gradu Novom Sadu. Fond za unapređenje vokalne umetnosti mladih "Melanija Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović - Kalin" u Novom Sadu osnovan je s ciljem podsticanja vokalnog stvaralaštva mladih u Novom Sadu, u skladu sa Ugovorom o poklonu koji su zaključili Melanija Bugarinović i Opština Novi Sad, 30. maja 1978. godine. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan