Koncert u Sinagogi: Četiri decenije autorskog rada Aleksandra Dujina

Koncert u Sinagogi: Četiri decenije autorskog rada Aleksandra Dujina

Naš proslavljeni džez pijanista ove godine obeležava 40 godina autorskog rada i tim povodom će 8. maja, sa početkom u 20 časova, s bendom Aleksandar Dujin Quartet održati koncert u Novosadskoj sinagogi.

Krajem 2015. godine Dujin je okupio kvartet muzičara koji se po svom muzičkom opredeljenju u potpunosti uklapaju u muzički koncept MyJazzWay programa, koji je u februaru mesecu premijerno izveden u Hrvatskoj, u Splitu.

U martu ove godine snimio je i novo CD izdanje "MyJazzWay" sa kompilacijom autorskih pesama nastalih u periodu od 1976. pa do danas, a koje će izvesti na ovom velikom koncertu.

Aleksandar Dujin jedan je od najpopularnijih ovdašnjih džez pijanista i kompozitora, kako zbog svoje autorske muzike, tako i brojnih nastupa u zemlji i inostranstvu. Diplomu je stekao na Konzervatorijumu u Beču na džez odseku u klasi profesora Frica Pauera. Četiri decenije formira džez scenu Vojvodine, a "Meta sekcija", "Kalifornija", „Plesni orkestar RTV Novi Sad“ i bečki sastav "Ado Ado" neki su od bendova u kojima je svirao i razvijao svoj stil. U Nemačkoj 1997. godine objavljuje album "Wheels Around the World", a iste godine formira i omladinski Big Bend. Naredne godine u Novom Sadu otvara svoj džez klub gde su održavane brojne svirke poznatih, ali i mladih telantovanih džez muzičara. U narednim godinama objavio je svoja autorska CD izdanja "Smooth Jazz Vol. 1" i "Vojvođanske impresije". Trenutno radi kao direktor muzičke produkcije Radio Novog Sada. U svojoj muzičkoj karijeri kombinovao je i igrao se sa različitim žanrovima, od mejnstrima, preko latino zvuka i modernog džeza, dajući svakom svoj prepoznatljiv i jedinstven stil.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad gradsko groblje almaško groblje lisje JKP Vodovod i kanalizacija groblje novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad vreme danas Daško i Mlađa betanija elektrovojvodina bez vode sahrane novi sad OK Vojvodina servisne informacije humanitarna akcija vodovod memorijal velikana servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje Isključenje struje Spens odbojka Voša havarija na vodovodu isključenja struje bez struje bebe