Koncertom klasične muzike na pijaci u borbi protiv šunda

Koncertom klasične muzike na pijaci u borbi protiv šunda

Stanovnici Limana i Grbavice koji se snabdevaju na Limanskoj pijaci danas su uz voće i povrće na poklon dobili koncert klasične muzike u okviru manifestacije Hrana za uši. Duo MM, koji čine gitarista Miloš Milivojević i violinista Milan Milanović, sat vremena je za pijačnom tezgom izvodio dela Johanesa Bramsa, Astora Pjacole, Kamija Sen Sansa i Vlastimira Pavlovića Carevca.

Kada bismo sa istom pažnjom birali muziku koju slušamo, kao i hranu koju jedemo uspeli bismo značajno da utičemo na zdravlje i obogatimo svakodnevicu u kojoj smo zatrpani informacijama i obavezama. Klasična muzika je po svojoj strukturi najzdravija za slušanje. Uprkos predrasudama da je rezervisana za određene ambijente i sloj društva, može se slušati svakodnevno i radi zabave – kaže ispred organizatora "Dunavske sonate", Milica Trifunov.

Dušan Jovišić iz Futoga prodaje na Limanskoj pijaci proizvode porodičnog gazdinstva sa tradicijom dugom preko 18 godina u proizvodnji kupusa i zimnice.

Uživao sam slušajući muziku. Posebno je lepo komunicirati sa kupcima koji su nasmejani, a dok je trajano koncert svi smo bili sa osmehom – rekao je Dušan.

Koncertu je prisustvovalo više od 200 posetilaca pijace.

Ove nedelje će biti održana još dva koncerta. U subotu, 15. oktobra, u 10 sati na Detelinarskoj pijaci nastupiće duo Fuego, koji čine gitarista Aleksandar Krstić i violinistkinja Kristina Lakić, a u nedelju će na Ribljoj pijaci u 10 nastupiti pijanistkinja Milica Marinković i duo Fuego.

Manifestaciju Hrana za uši, od 2020. godine realizuje Udruženje građana "Dunavska sonata", pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, i u saradnji sa JKP "Tržnica".

Oceni vest:
22
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pravda za šund...

  pre 582 dana i 19 sati

  A, pa, ne može to tako. Šund je sada stekao građanska prava, to je samo drugačiji oblik umetnosti, i ne sme niko da bude protiv njega, a najmanje da se bori.
  Demokratija nam to donela, slobodu šunda.
  Čak ga sve svetske organizacije skidaju sa spiskova deformacija.
  Sada šund, kao prava umetnosti i vrsta slobodnog građanskog izražavanja, ima jednak status kao i drugi pravci umetnosti.
  Podseća li vas, ova opšta sloboda, na nešto?

  Oceni komentar:
  3
  18
 • Jelica Kolarski

  pre 581 dan i 19 sati

  Divna ideja!
  Kada bi mogli da posetite stariju grupu u vrtiću "Kockica" u Sr. Karlovcima. Uklopili bi ste se u nas projekat "Ja i moje telo" a reč je i o hrani za uši.

  Oceni komentar:
  0
  4