Konkurs Delegacije EU: Kandidujte svog heroja

Konkurs Delegacije EU: Kandidujte svog heroja

Delegacija Evropske unije sprovodi konkurs "Oni su heroji" koji će biti otvoren do 26. januara u ponoć. Cilj konkursa je da se prepoznaju i nagrade pojedinci koji su svojim delima primeri čovekoljublja i solidarnosti.

Među nominovanim herojima je i Novosađanka Marijana Kresojević koja je sa sestrom i mamom osnovala udruženje "Obrok za porodicu". Njih tri kuvaju i prikupljaju namirnice za ugrožene porodice. Dobitnice su priznanja "Virtus", specijalne nagrade za doprinos smanjenju siromaštva. 

Nominovana je i Tatjana Rađenović, takođe Novosađanka. Tanja je osnivač nevladinog, neprofitnog udruženja "TEZGA ZA ŽIVOT", koje sarađuje sa fondacijom "Budi Human". U toku 2021. godine ona je organizovala i odradila sa svojim saradnicima 11 humanitarnih bazara četiri humanitarne radionice i jedan Sajam medenjaka. 

Još jedna od nominovanih je i novinarka i radijska voditeljka Snežana Janić, koja je pokrenula fb grupu Humanitarni bazar Sremski Karlovci ONLINE. Sa drugaricom organizuje akcije tokom kojih su prikupile oko 2,5 miliona dinara za decu.

Veliki humanitarac Milorad Jurković poznatiji kao Stolar Mile takođe je među herojima.

Svako od nas poznaje barem jednog heroja. Pravi heroji su oni koji imaju hrabrosti, solidarnosti i snage da uvek dobro stave ispred sebe kada je najteže. Kako smo protekle dve godine suočeni sa najvećim globalnim izazovom, svaki heroj zaslužuje da se njegova priča daleko čuje! Ko je tvoj heroj iz 2021. godine − piše na sajtu onisuheroji.rs.

Za kandidovanje heroja neophodna je prijva, a sve informacije mogu da se dobiju na onisuheroji.rs.

Delegacija Evropske unije napominje da jedna osoba može da kandiduje više heroja.

Nakon što odobrimo vašu prijavu za konkurs, podelite je putem društvenih mreža ili čet platforma i pozovite prijatelje na glasanje. Za 10 heroja sa najvećim brojem glasova pripremili smo vredne nagrade− poručuje Delegacija EU.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan