Konkurs i Informator za upis u srednje škole od danas u prodaji

Konkurs i Informator za upis u srednje škole od danas u prodaji

U Školskoj upravi "Novi Sad" potvrđuju da će 8.700 učenika ove godine polagati ispit za upis u srednje škole. Veoma korisne i važne informacije za upis mogu se naći u Konkursu i Informatoru, koji su od danas u prodaji u knjižarama u Srbiji.

U Konkursu za upis u srednje škole nalazi se ponuda svih gimnazija u Srbiji, srednjih stručnih škola, zatim novih obrazovnih profila, škola i dualnih zanimanja.

- Tu postoji kalendar svih aktivnosti koje su vezane za polaganje prijemnog ispita, završnog ispita i sve ono što je vezano za sam upis. Sem toga, imamo sva ona dokumenta koja su neophodna da se koriste prilikom upisa, biće lista 20 želja koja će se popunjavati, biće uslovi zdravstvene prirode, šta je to što učenici moraju zadovoljiti da bi upisali neki od odabranih profila u srednjim školama – kaže Jovan Vukčević, načelnik Školske uprave za Južnobački i Sremski okrug.

Pored toga, u Informatoru se mogu naći informacije o poslednje tri godine. I to, koliki je najmanji broj bodova bio potreban da bi se učenik upisao na određene smerove koji postoje u školi. U Novom Sadu će 3.100 osmaka polagati završni ispit, a broj slobodnih mesta je oko 3.500. Najveće interesovanje vlada za Gimnaziju "Jovan Jovanović Zmaj".

- U gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" imamo bilingvalno odeljenje, talentovane učenike za fiziku, za informatiku i ove godine prvi put za biologiju i hemiju. Kada je reč o opštim gimnazijama "Toza Marković" je prioritet, kada je društveno-jezički smer tu je "Isidora Sekulić", a kada govorimo o srednjim stručnim spremama, tu je zaista Medicinska škola "7. april" neprikosnovena – dodaje Vukčević.

Za one koji se još dvoume oko izbora svog potencijalnog zanimanja, Informator i Konkurs im svakako mogu ponuditi najbolji predlog za rešenje te nedoumice, javlja RTV.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan