KONKURS: Milion dinara parovima za kupovinu seoske kuće

KONKURS: Milion dinara parovima za kupovinu seoske kuće

Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom za šta je izdvojeno ukupno 25 miliona dinara.

Za bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u Vojvodini moći će da se prijave supružnici ili vanbračni partneri (sa trajnijom zajednicom života) samo jednom. Visina traženih sredstava ne može biti veća od milion dinara, dok građevinska vrednost kuće koja se nalazi izvan gradskih i opštinskih sedišta ne sme biti veća od dva miliona dinara, navodi se u konkursu.


Uslovi konkursa

U momentu prijave na konkurs jedan od supružnika ne sme da ima više od 40 godina života. Supružnici, odnosno vanbračni partneri moraju da imaju prebivalište na teritoriji Vojvodine, da nisu vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti, niti da su istu otuđili u poslednjih pet godina, kao i da nisu u krvnom, tazbinskom ili srodstvu po usvojenju sa potencijalnim prodavcem nepokretnosti. Takođe, na osnovu uslova, važno je da je jedan od supružnika u radnom odnosu, ali i da su prijavljeni izmirili sve poreske obaveze, piše "Srbija danas".

Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 3. aprila ove godine.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti u koverti na adresu "Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 6", poštom ili lično na gore navedenu adresu sa naznakom "Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom".

Konkursna dokumentacija može se preuzeti na sajtu Zavoda za ravnopravnost polova a sve dodatne informacije mogu se dobiti u Pokrajinskom zavodu za ravnopravnost polova putem e-mail adrese

Ovo je osmi put da Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova raspisuje konkurs za dodelu kuća na selu i zainteresovanost među mladim bračnim parovima je iz godine u godinu sve veća.

Izvor: Srbija danas

Oceni vest:
5
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mira

  pre 56 dana i 3 sata

  Dali mogu konkurisati samohrani roditelji, koji zive na selu kao podstanari sa decom?

  Oceni komentar:
  2
  3
 • Ilona Crnčević

  pre 55 dana i 17 sati

  Ja bih da se prijavim za konkurs .povratak na selo.imam sina 10 god.u podstanarima smo... Imam vanbračnog supruznika koji je takodje sa nama u podstanarima.radi u špediciji.

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Julijana

  pre 54 dana i 19 sati

  Pozdrav sta treba od papirologihe da se posalje..hvala na odgovoru

  Oceni komentar:
  2
  1
 • Zarko Radulovic

  pre 45 dana i 15 sati

  Interesuje me sta treba od papira da se pripremi,hvala

  Oceni komentar:
  1
  0