KONKURS MINISTARSTVA PRIVREDE: Milijarda dinara malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme

KONKURS MINISTARSTVA PRIVREDE: Milijarda dinara malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme

Ministarstvo privrede saopštilo je danas da je raspisan javni poziv kojim je malim, srednjim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama omogućeno da konkurišu za bespovratna sredstva za nabavku opreme u iznosu od milijardu dinara.

Program podrške malim i srednjim preduzećima predstavlja kombinaciju povoljnih kredita i bespovratnih sredstava koja se mogu koristiti za nabavku nove proizvodne, kao i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenljivih dobara.

Program je koncipiran tako da Ministarstvo privrede sufinansira nabavku opreme u iznosu od 25 odsto njene vrednosti, 70 odsto troškova nabavke finansira se iz kredita banaka ili lizing kompanija, dok preostalih pet odsto čini učešće preduzetnika.

Ovogodišnji partneri na programu su Prokredit, Kreditagrikol, Inteza, Poštanska štedionica, Erste i OTP banka, kao i dve lizing kompanije – Inteza i Unikredit lizing.

Ministarstvo privrede je od ove godine uvelo elektronsku prijavu zahteva, a svi potrebni podaci automatski će se preuzimati od drugih državnih organa, čime se skraćuje vreme potrebno za dodelu bespovratnih sredstava, tako da korisnici mogu da podnesu zahtev bez odlaska u filijalu banke ili lizing kompanije.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a sve informacije i dokumentacija dostupni su na sajtu Ministarstva privrede.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Eleonora Baba Nikola

  pre 904 dana i 11 sati

  Kako da se prijavim za konkurs oko pomoci kupovine kuce.

  Oceni komentar:
  0
  0