Konkurs za upis dece u državne vrtiće u Novom Sadu traje do 9. maja

Konkurs za upis dece u državne vrtiće u Novom Sadu traje do 9. maja

Ove godine u vrtićima Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" ima mesta za 1.561 mališana. U jaslicama, odnosno za decu od šest meseci do tri godine, slobodna su 724 mesta, dok je za decu od treće do sedme godine na raspolaganju 254 mesta u celodnevnom boravku i 583 u poludnevnom.

Roditelji mogu da preuzmu obrazac za upis i da donesu kompletnu dokumentaciju na pisarnicu u Upravnoj zgradi PU, u Ulici Pavla Simića 9, i to ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 14 časova, a sredom od 8 do 17. Obrazac mogu da preuzmu i na sajtu "Radosnog detinjstva", gde je dostupan i tekst konkursa.

Koordinatorka Službe za upis, ispis i premeštaj u Predškolskoj ustanovi Ružica Svorcan podsetila je roditelje i staratelje na to da obrate pažnju prilikom popunjavanja prijave da ne bi naveli neki od vrtića u kojem nije raspisano nijedno mesto jer će se takve prijave automatski odbijati.

Spisak potrebne dokumentacije roditelji mogu dobiti u Upravi Predškolske ustanove ili pronaći na sajtu.

Kao i prethodnih godina, upis funkconiše po principu bodovanja i rangiranja, a pravila su istaknuta u tekstu Konkursa. Deca iz društveno osetljivih grupa automatski ostvaruju pravo na upis ako su žrtve porodičnog nasilja, iz porodica koje koriste socijalnu zaštitu ili su bez roditeljskog staranja, ako su deca samohranih roditelja, iz socijalno nestimulativnih sredina, sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili su iz porodice u kojoj je dete teško obolelo ili ima smetnje u psihofizičkom razvoju.

U društveno osetljive kategorije spadaju i deca čiji su roditelji teško oboleli, ratni vojni invalidi ili imaju status raseljenog ili prognanog lica, deca koju je predložio Centar za socijalni rad ili dolaze iz sredina u kojima im je, usled porodičnih ili drugih životnih okolnosti, ugroženo zdravlje, bezbednost i razvoj, piše "Dnevnik".

U slučaju da dvoje ili više dece imaju isti broj bodova, prioritet pri upisu određuje se prema dužini čekanja za prijem u "Radosno detinjstvo”, ili prema većem broju dece u porodici.

Rezultati konkursa biće objavljeni 2. jula.

Prošle godine "Ispod crte” ostalo je nešto više od 3.000 dece, od kojih je 1.040 odbijeno jer su konkurisali za mesta koja nisu raspisana.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan