KONTEH: Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 21. i 22. marta na FTN

KONTEH: Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 21. i 22. marta na FTN

Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu se u sredu i četvrtak, 21. i 22. marta 2018. godine, održava 12. po redu Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – KONTEH, kada će svoje mogućnosti zapošljavanja studentima FTN-a predstaviti kompanije iz oblasti IT-ja.

Dvanaesti Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi КONTEH najavljen je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj kući. Prisutnima se tom prilikom obratio član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević koji je istakao da Grad prepoznaje značaj tog događaja čiji je cilj zapošljavanje mladih.

- Sa zadovoljstvom podržavamo "КONTEH" koji mladim i obrazovanim ljudima pruža mogućnost da uspostave kontakt sa uspešnim kompanijama gde mnogi od njih kasnije ostanu da rade. Grad Novi Sad svojim merama utiče na to da mladi, po završetku studija kroz stručnu praksu i pripravnički rad dobiju prvu šansu. Veliki deo ukupnih sredstava Akcionog plana za zapošljavanje opredeljuje se upravo za te svrhe, a osim toga organizuju se i obuke za deficitarna zanimanja kao i Sajam zapošljavanja, zahvaljujući kojem 30-40 posto mladih, u periodu od tri do šest meseci pronađe posao – izjavio je Milorad Radojević, a prenosi pres služba Kabineta gradonačelnika.Ove godine generalni pokrovitelj Sajma je kompanija Vega IT Sourcing, koja se bavi razvojem softverskih rešenja za strane klijente. U toku Sajma, kompanije izlagači – među kojima se nalaze RT-RK, Naovis, Levi9, Schneider Electric DMS NS, EXLRT, Devoteam, Vivify Ideas, Microsoft, Continental – imaće priliku da predstave svoju delatnost studentima. Neke od kompanija će održati i prezentacije koje će biti otvorene za sve posetioce. 
 
Svečano otvaranje KONTEH-a održaće se u sredu, 21. marta, u Svečanoj sali FTN, s početkom u 9 časova.
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan