"Kontinental" otvara novu fabriku u Novom Sadu, zaposliće najmanje 500 radnika

"Kontinental" otvara novu fabriku u Novom Sadu, zaposliće najmanje 500 radnika

Početkom marta nemačka kompanija "Kontinental" otvara novu fabriku za proizvodnju automobilske elektronike u Novom Sadu, vrednu 140 miliona evra, a u kojoj će biti zaposleno najmanje 500 radnika, najavljeno je danas nakon sastanka predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i generalnog direktora kompanije "Kontinental automotiv" za Srbiju Saše Ćoringe.

– Proširenje poslovanja kompanije ′Kontinental′ u našoj zemlji potvrda je poverenja i dobrog poslovnog ambijenta koji je kreirala naša država, koja je zahvaljujući svojim privrednim potencijalima i rezultatima postala lider u Jugoistočnoj Evropi – ocenio je predsednik Mirović.

Ćoringa je izjavio da je ponosan što su odlični rezultati Centra za istraživanje i razvoj u Novom Sadu privukli ovu veliku investiciju, dodajući da je to pokazatelj da je Srbija zemlja u kojoj dominiraju nauka i znanje.

Sastanku je prisustvovao i Lučijan Marđineanu, direktor fabrike "Kontinental" u Novom Sadu.

Kako je saopšteno iz Gradske kuće, nemačka kompanija planira i izgradnju fabrike u radnoj zoni Kać gde su kupili parcele u ukupnoj površini 31ha. 

U prvoj fazi realizacije nove investicije "Kontinetal" će u Industrijskoj zoni Sever 4  zakupiti 8.000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora, a u drugoj fazi će se graditi potpuno novi industrijski kompleks u radnoj zoni Kać i na leto ove godine se planira postavljanje kamena temeljca.

– IT industrija u Srbiji i Novom Sadu je jedan od najboljih delova naše ekonomije. U celom svetu vlada velika borba za mlade talente, a Novi Sad ih ima jer ima snažan Unverzitet kao rasadnik kadrova. Sve činimo kako bi oni ostali ovde, ali i poboljšali opštu privrednu klimu, ojačali sve grane privrede i samim tim obezbedili veći standard svim građanima – rekao je Lučijan Marđineanu.

U "Kontinentalovom" Istraživačkom razvojnom centru u Novom Sadu trenutno radi 600 inženjera na razvoju najinovativnijih tehnologija za auto-industriju.

Oceni vest:
11
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan