Kontrast: Načelnica Turističke inspekcije oslobođena odgovornosti

Kontrast: Načelnica Turističke inspekcije oslobođena odgovornosti

Načelnica novosadske Turističke inspekcije Radoslava Rončević (53) koja je bila okrivljena za zloupotrebu službenog položaja u vezi s tragičnim požarom u diskoteci "Kontrast" u kojem je 2012. godine stradalo šetoro mladih, oslobođena je danas odgovornosti  u Osnovnom sudu u Novom Sadu, pred postupajućim sudijom Srđanom Savićem.

U optužnom aktu navedeno je da  inspektorka nije postupala u skladu sa Zakonom o turizmu i Pravilnikom o tehničkim, odnosno sanitarno-higijenskim uslovima za opremanje ugostiteljskih objekata. U tužbi piše da je ona od 2007 do 2012. godine “pribavila korist zakupcu pomenutog noćnog bara “ u vidu mogućnosti da ovaj ugostiteljki lokal  obavlja delatnost, tako što nije preduzela lični i naložila podređenima inspekcijski nadzor.

 Optužena je u završnoj reči danas kazala da se ne oseća krivom za delo koje joj se stavlja na teret te da se nijedna nadležnost turističke inspekcije ne odnosi na zdravlje i bezbednost ljudi u ugostiteljskim objektima, te da kao radnik državnik organa i roditelj saoseća sa roditeljima koji su u tragediji u “Kontrastu” izgubili svoju decu.

Podsetimo, sredinom aprila održano je suđenje u kojem su okrivljeni isnpektori Uprave za vanredne sutuacije zaduženih za  preventivnu zaštitu, Slavko Hajrović, Maje Golubović i Tihomir Vulević.  Oni su, prema tužilaštvu izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Odnosno,  Tihomir Vulević i Slavko Hajrović terete se da prilikom kontrole objekta, koji, inače, nije zadovoljavao sve mere zaštite od požara, nisu zabranili rad određene delatnosti. Okrivljeni inspektori, takođe,  ne priznaju krivično delo  koje im se stavlja na teret.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan