Kontrola autobusa za dečje ekskurzije: Šest vozača zbog alkohola isključeno iz saobraćaja, 26 neispravnih vozila

Kontrola autobusa za dečje ekskurzije: Šest vozača zbog alkohola isključeno iz saobraćaja, 26 neispravnih vozila

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije rekao je da je šest vozača autobusa isklјučeno iz saobraćaja zato što je alkotestiranjem utvrđeno da su bili pod dejstvom alkohola neposredno pre otpočinjanja dečjih ekskurzija. Takođe je utvrđeno 26 neispravnosti autobusa.

Ministarstvu unutrašnjih poslova je, od početka drugog polugodišta ove školske godine, prijavlјeno oko 5.000 ekskurzija i rekreativnih nastava, a policijski službenici saobraćajne policije izvršili su kontrolu oko 6.000 autobusa, odnosno vozača autobusa – istakao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije. 

On je naveo da je prilikom kontrola, utvrđeno 26 neispravnosti autobusa, kao i 22 propusta od strane vozača autobusa zbog kojih su policijski službenici saobraćajne policije preduzeli odgovarajuće mere. 

Istakao je da je šest vozača autobusa isklјučeno iz saobraćaja zato što je alkotestiranjem utvrđeno da su bili pod dejstvom alkohola neposredno pre otpočinjanja ekskurzije.

– Bezbednost dece u saobraćaju prioritet je Ministarstva unutrašnjih poslova, pa će policijski službenici saobraćajne policije i u narednom periodu u cilјu zaštite bezbednosti dece i nastavnog osoblјa dosledno kontrolisati da li vozači autobusa, kao i autobusi ispunjavaju sve odgovarajuće uslove i neće dozvoliti otpočinjanje ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi –  naglasio je Radenković.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bora

  pre 355 dana i 4 sata

  Nula neispravnih beše u petak, 26.5.? Ah, ne, policija nije kontrolisala tog dana, svi su bili ispravni, na "majke mi"...

  Oceni komentar:
  0
  16
 • Mina

  pre 354 dana i 23 sata

  Što ne kontrolišu sve, što samo dečje ekskurzije? Zar je nečiji život više/manje bitan? Svi mi preko 17 godina možemo odmah da pocrkamo?! Tako je, čuvajte tu decu sutra da mogu da poubijaju sve oko sebe jer im se eto može, zakon im dozvoljava.

  Oceni komentar:
  0
  9
 • S U V E R E N O S T !!!

  pre 354 dana i 22 sata

  Mina, zato što su Srbi kao narod, danas, ošljarske prirode.
  Vreme je da sebi priznamo sve negativne osobine, da bi smo ih mogli menjati.
  A ovo što ovako drsko iznosim ovde - čuo sam od mnogo ozbiljnih porodičnih ljudi,
  Srba, u poslednjim mesecima. Ljudi vide koja je danas istina.
  Da smo najgori narod na svetu. Stekosmo to porodičnim vaspitanjem, serbskijem.
  I zato nestajemo, polako ali sasvim, sasvim sigurno.
  Plus neprijatelji koje imamo i ugošćavamo, dajemo im "ljudska pljava".

  Oceni komentar:
  0
  2