KORIDOR 10: Probijena i druga cev najdužeg tunela u Srbiji

KORIDOR 10: Probijena i druga cev najdužeg tunela u Srbiji

"Koridori Srbije" su saopštili da je probijena i desna tunelska cev tunela "Manajle", čime je probijen i poslednji tunel na Koridoru 10. Tunel "Manajle", dužine 1.804 metra, nalazi se na deonici puta Caričina dolina – Vladičin Han.

Kako "RTS" prenosi, tunel će biti opremljen najsavremenijim telekomunikacionim sistemima, saobraćajnom opremom i signalizacijom, kao i video-nadzorom, sistemom radio-veza, SOS stanicama, nišama za sklanjanje vozila u kvaru, sistemom za dojavu požara, sistemom detekcije i praćenja nivoa otrovnih gasova u tunelu i merenjem brzine.

Tunelske cevi biće međusobno povezane evakuacionim prolazima, koji su predviđeni za pešake i interventna vozila.

Prethodno je, u septembru 2016. godine, probijena leva tunelska cev.

Osim što je najduži putni tunel u Srbiji, ujedno se pokazao i kao najzahtevniji za izgradnju, prenosi "RTS".

Uz uložene velike napore "Koridora Srbije" i zahvaljujući značajnoj i konstantnoj podršci Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uspešno su prevaziđeni problemi na koje se tokom radova nailazilo, usled izuzetno nepovoljnih hidrogeoloških uslova sa kojima su se građevinari suočili na terenu (neplanirano veliki prilivi podzemne vode, tunelske odvale i jaki brdski pritisci).

Očekivani rok završetka radova je kraj 2017. godine, saopštili su "Koridori Srbije".

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

MUP Vreme u Novom Sadu betanija novosadska policija matičar novi sad Republički hidrometeorološki zavod sahrane novi sad raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad policija bez vode Isključenje struje bebe novorođenčad bez struje isključenja struje RHMZ horoskopski znaci crna hronika vremenska prognoza novi sad raspored sahrana i ispraćaja horoskop novosadsko porodilište dnevni horoskop jkp lisje mup novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode novosađani