KORONA TURIZAM: Evo kako se kreću cene aranžmana u hotelima na moru

KORONA TURIZAM: Evo kako se kreću cene aranžmana u hotelima na moru

Najava o otvaranju granica i mogućnost putovanja tokom letnje sezone koja je na pomolu, obradovala je sve one koji ne mogu da zamisle da još jedno leto ne provedu na plaži.

Na sajtovima turističkih agencija ima ponuda za sve – vrtoglavo visokih cena najluksuznijih aranžmana, ali i ponuda za "plići džep". Ukoliko se ovogodišnja ponuda uporedi sa cenama pre korone, zaključak je  da nema oscilacija. Razlog je, kako tvrde poznavaoci, upravo to što se od predstojeće sezone očekuje da ublaži gubitke, piše "Blic".

Zbog trenutno nestabilne epidemiološke situacije i ograničenja kretanja u Evropi, mnoge omiljene evropske destinacije srpskim turistima i ove sezone biće nedostupne, a to su za sada sigurno Španija i Italija. Na sreću mnogih, Grčka nije među njima, te je ova zemlja nedavno zvanično otvorila vrata našim turistima i objavila da je sve spremno za bezbedan i prijatan boravak.

Kako navode u agenciji "Kontiki", zemlje u regionu su takođe uveliko dostupne našim turistima, dok su Turska i Egipat imali otvorene granice za goste iz Srbije i tokom cele protekle godine.

Egipat

Cene aranžmana za Egipat kreću se od 399 evra po osobi za sedam noćenja u hotelu sa 4* na bazi usluge koja uključuje sve troškove. Ova cena podrazumeva i avio kartu, uslugu vodiča i transfere od hotela do aerodroma i to u predsezoni. Međutim za istu destinacju za one koji su spremni da provedu odmor dosta luksuznije u ponudi su hoteli sa sobama koje koštaju i preko 2.000 evra nedeljno, saznaje "Blic".


Turska

Imajući u vidu da je u Turskoj trenutno pravo letnje vreme, interesovanja za ovu destinaciju krenula su još sa Uskršnjim praznicima, kažu u beogradskim agencijama. Cene ovih aranžmana u maju kreću se od 330 evra po osobi za uslugu "ol inkluziv" u prosečnom hotelu dok u jeku letnje zezone jedna četvoročlana porodica za istu uslugu može da bira i izabere i aranžman sa cenom od preko 2.000 evra.

U agencijama za "Blic" navode da su ove visoke cene u skladu sa ponudom, jer se radi o prestižnim hotelima i visoko kvalitetnom uslugom. Treba imati u vidu da neki hoteli nude i i besplatan boravak dvoje dece određenih godišta, kako i druge pogodnosti i specijalne popuste.

Dubai 

Destinacija koja je dugo vremena bila nedostupna za većinu građana naše zemlje po svom cenovnom statusu postaje sve pristupačnija.

Sada se u Dubaiju može boraviti za svega 549 evra za uslugu 5 noćenja u hotelu sa tri zvezdice sa doručkom. U ovu cenu je takođe uračunata avio karta.Grčka – specijalna ponuda u junu

Grci su za naše turiste uvek imali ponude i za one sa najmanjim budžetom, ali su je ove sezone i dopunili.

Naime, u junu će određeni hoteli sa 5* naplaćivati samo hranu i struju, pa će aranžman za celu porodicu iznositi 530 evra, kaže za "Blic" Miloš Jovović iz "Travelland agencije". Međutim, za turiste koji imaju određene zahteve i vole luksuz, cena aranžmana ide i do nekoliko hiljada evra, kako kažu iz ove agencije, sve zavisi od usluge koju turista zahteva.

Crna Gora 

Cene letovališta u Crnoj Gori prema trenutnoj ponudi, identične su onima na koje smo do sada navikli. Jedno noćenje u hotelu sa tri zvezdice u Budvi kreće se od 20 evra, a za ovu ponudu uključen je i doručak, ali ne i prevoz.

Bugarska

Ista ponuda u Bugarskoj košta upola manje, tako da za noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u maju početna cena iznosi 10 evra po osobi.


Hrvatska

Hrvatska je daleko iznad ovog cenovnog ranga tako da, ukoliko želite da posetite Dubrovnik, jednu od najatraktivnijih destinacija, za aranžman od sedam dana u prosečnom hotelu na bazi polupansiona treba izdvojiti preko 700 evra. Cene su slične i za druga mesta koja je Hrvatska otvorila za turiste ove sezone a bitna stavka jeste da u ovo nije uključen prevoz ni boravišne takse, kao ni međunarodno osiguranje.

Kakva je potražnja za ovogodišnje turističke aranžmane pročitajte na sajtu "Blica".

Šta vam je trenutno potrebno za putovanje van Srbije pročitajte OVDE.

Oceni vest:
5
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan