KORONA VIRUS: Još uvek velik broj obolelih, Novi Sad najugroženiji od svih gradova u pokrajini

KORONA VIRUS: Još uvek velik broj obolelih, Novi Sad najugroženiji od svih gradova u pokrajini

Trenutna epidemiološka situacija u našem gradu ukazuje da je Novi Sad najugroženiji od svih gradova u Vojvodini, izjavila je za RTV pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić.

– Još uvek imamo veliki broj obolelih, mada taj broj pokazuje neki plato, jer su ljudi već shvatili da je potrebno pridržavati se svih mera prevencije – izjavila je dr Bojanić za pokrajinski javni servis.

Ovog momenta imamo 310 pacijenata koji se leče u Kliničkom centru Vojvodine i 37 u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu, od toga je 193 građana Novog Sada iz prigradskih naselja.

– Ono što svakako pomaže je pridržavanje mera prevencije, ali i mere koje je Grad Novi Sad preduzeo, poput zatvaranja teretana, bazena, stopiranja slavlja i žurki po lokalima – istakla je ona za  RTV.

Dr Bojanić je istakla da Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo ima pokrajinsku sanitarnu inspekciju i da je pre dva dana izvršen vanredni nadzor primene protivepidemijskih mera u Novom Sadu,

– Kontrolisali su 40 objekata, kafića, prodavnica i tržnih centara, i posle završenog posla biće podneto 15 prekršajnih prijava protiv pravnih subjekata, uglavnom zbog nenošenja maski i nepoštovanja socijalne distance – zaključila je ona u izjavi za RTV.

Oceni vest:
5
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan