KORONA VIRUS: Postoji "verodostojan rizik" da se epidemija pretvori u pandemiju

KORONA VIRUS: Postoji "verodostojan rizik" da se epidemija pretvori u pandemiju

Broj smrtnih slučajeva od korona virusa porastao je na 1.873, a među njima je i direktor bolnice u Vuhanu, neurohirurg Liu Ziming, saopštila je danas Zdravstvena komisija tog kineskog grada.

Broj preminulih van Kine je pet, dok je zaraženo oko 73.000 osoba širom sveta, prenosi CNN.

Kako se navodi, Kina će označiti kao mučenike zdravstvene radnike koji su preminuli u borbi protiv korona virusa, odnosno virusa pod zvaničnim nazivom Kovid-19.

U međuvremenu, otkriveno je još 99 slučajeva na kruzeru "Dajmond princes" usidrenom u Japanu, SAD su evakuisale 300 svojih državljana, a isto planiraju Kanada, Hongkong i Italija.

Francuski ministar zdravlja Olivie Vera upozorio je danas da postoji "verodostojan rizik" da se epidemija korona virusa pretvori u pandemiju.

– Ovo je i radna pretpostavka i verodostojan rizik – rekao je Vera za radio Frans Info, odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da epidemija korona virusa preraste u pandemiju, prenosi Rojters.

On je dodao da je Francuska spremna da se nosi sa svim mogućnostima i da je njen zdravstveni sistem dovoljno jak i dobro opremljen.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan