"KORZO" U SUBOTU:  Vojvođanski simfoničari oživljavaju jednu od kultnih gradskih ulica

"KORZO" U SUBOTU: Vojvođanski simfoničari oživljavaju jednu od kultnih gradskih ulica

Koncert "pod zvezdama" menja i režim saobraćaja u delu centra.

Bulevar Mihajla Pupina, nekadašnji novosadski korzo, u subotu, 15. septembra, postaje mesto za "Korzo" – veliki koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra i stipendista Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin. 

Centrom Novog Sada čuće se najpoznatije kompozicije Mocarta, Verdija, Čajkovskog, Rosinija, Šostakoviča, Pučinija u izvođenju vrhunskih novosadskih muzičara. Repertoar će započeti Bizeovom „Karmen“ – svojevrsnom uvertirom na koju će se kasnije nizati arije i valceri. Uz uživanje u raskošnim zvucima bisera simfonijske muzike i najlepšim operskim arijama, Novosađani koji odluče da ovo subotnje veče provedu na „Korzu“ imaće priliku da upravo tu, na nekadašnjem korzu, osete duh starog Novog Sada i kroz izložbu oldtajmer automobila koji će biti parkirani duž bulevara.

- Kako je ideja Kaleidoskopa kulture da kreiranjem kulture zajedništva unapredi kulturni život grada, upravo u subotu Novi Sad će pokazati jedno novo lice kulture. Po ugledu na događaje velikih razmera kakve smo do sada viđali u evropskim metropolama, bićemo svedoci jedinstvenom konceptu koncerta "pod zvezdama", pa će iz tih razloga biti urađena privremena izmena režima saobraćaja do 16. septembra u ponoć, u delu Bulevara Mihajla Pupina, od raskrsnice sa ulicom Žarka Zrenjanina do raskrsnice sa ulicama Jovana Đorđevića i Pionirskom – kaže se u saopštenju organizatora.

Oceni vest:
5
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan