"KORZO" U SUBOTU: Vojvođanski simfoničari, Robert Lakatoš i Rita Kinka nastupaju ispred Banovine

"KORZO" U SUBOTU: Vojvođanski simfoničari, Robert Lakatoš i Rita Kinka nastupaju ispred Banovine

Programska celina "Кorzo" biće održana u subotu, 14. septembra, na Bulevaru Mihajla Pupina, sa simboličnim početkom u 20.21 čas, kada će se publici predstaviti Vojvođanski simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, violinista Robert Lakatoš i pijanistkinja Rita Кinka – rečeno je na konferenciji za novinare povodom ključnih događaja u okviru "Кaleidoskopa kulture" koji traje do 30. septembra.

Govornici na konferenciji bili su direktor Fondacije "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" Nemanja Milenković, violinista Robert Lakatoš i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

– Pred nama je jedan od događaja koji nas stavlja rame uz rame sa evropskim i svetskim metropolama, gde su spektakularni programi koji uključuju klasičnu muziku dostupni svima i daju novu dimenziju centralnim gradskim prostorima. "Кaleidoskop kulture" multidisciplinarno posmatra kulturu i umetnost i briše sve moguće barijere. To je program koji simbolizuje otvorenost Novog Sada kao kulturne, ali i svake druge sredine, i veoma nam je važan na putu ka godini kada ćemo realizovati titulu Evropske prestonice kulture – istakao je Dalibor Rožić i dodao da se ustanove kulture sve više uključuju u aktivnosti programskih platformi, te da ovih dana upravni odbori gradskih ustanova usvajaju petogodišnje strateške planove, koji su rezultat višemesečnog rada u saradnji sa UNESCO katedrom u Beogradu i Fondacijom "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".


Nemanja Milenković
 podsetio je na to da "Кaleidoskop kulture" obuhvata oko 400 događaja, na 80 lokacija, sa preko 60 organizacija, te da će u narednom periodu u fokusu biti i primenjena umetnost.

– Pred nama su fantastične izložbe finskog i švajcarskog dizajna, finski će biti prezentovan u Eđšegu 17. septembra, a Železnička stanica biće preoblikovana u prostor vrhunskog švajcarskog dizajna 22. septembra. Očekuje nas i zanimljiv događaj u oblasti književnosti "Кnjiževno jutro na Najlonu" koji propagira nov način komunikacije pisaca sa publikom –  rekao je Milenković.


Robert Lakatoš zahvalio se na pozivu i ukazanom poverenju, i izrazio posebno zadovoljstvo što će imati priliku da nastupi u svom rodnom gradu.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan