Košarkaški tereni "Promenade" osvajaju srca budućih sportista (FOTO)

Košarkaški tereni "Promenade" osvajaju srca budućih sportista (FOTO)

Nastao u kvartovima velikih američkih gradova tokom sedamdesetih godina prošlog veka, ulični basket je vremenom osvojio celu planetu. Zahvaljujući Novosađanima Srbija je danas svetska i evropska sila u basketu tri na tri. A koliko je ovaj sport popularan u najvećem gradu Vojvodine dokazuje i mnoštvo dece, koja šutira na koševe gde god postoji teren u gradu.

Upravo iz tog razloga šoping centar "Promenada" se potrudio da sadašnjim i budućim uspešnim basketašima ponudi nekoliko terena za uvežbanje svoje veštine. Tereni su ušuškani između malih zelenih oaza i klupa i omiljeno su okupljalište basketaše iz kraja, a neretko se organizuju i mini-turniri. Budući da su tereni dobro osvetljeni, a nema komšija kojima bi buka smetala, ovde se basket često igra do duboko u noć.


Ipak, ima i onih koji žele da izbegnu gužve koje se na terenima za košarku stvaraju tokom poslepodneva, te dolaze ispred "Promenade" ujutru, pre otvaranja tržnog centra. Među njima su i sestre Sofija i Jovana Kulić koje vole da se opuštaju uz igranje basketa. Prva student medicine, druga učenica gimnazije, obe godinama treniraju razne sportove. Smatraju da Novom Sadu manjka košarkaških terena i nadaju se da će ih u budućnosti biti sve više.


Sredinom maja ove godine bilo je organizovao takmičenje kao zajedničko zagrevanje najboljih basketaša Srbije i sveta i njihovih sugrađana za basket spektakl "Novi Sad Ultra Challenger". Tom prilikom najmlađi Novosađani su bili u prilici da igraju i da nešto nauče od Marka Savića, Dušana Buluta, Stefana Stojačića, Marka Ždera, Dejana Majstorovića i trenera reprezentacije Danila Lukića.


Samo nekoliko meseci kasnije na istom terenu predstavila se ekipa američkog fudbala Wild Dogs Novi Sad. Zainteresovani su tada mogli da se upoznaju sa pravilima ove igre, da bacaju i hvataju loptu, ali i da probaju opremu ragbista.


Promotivni tekst

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan