Kosovo: Tri izolovana incidenta u jednom danu

Kosovo: Tri izolovana incidenta u jednom danu

Jedan policajac, srpske nacionalnosti, lakše je povređen kada je noćas bačena bomba na policijsku patrolu na izlazu iz Kosovske Mitrovice, u pravcu Zvečana. Nažalost, to nije jedini incident koji se dogodio na Kosovu u poslednja 24 časa.

Incident u Kosovskoj Mitrovici se dogodio oko 20 minuta posle ponoći, a tom prilikom je oštećeno i jedno policijsko vozilo i nekoliko civilnih automobila, izjavio je danas regionalni komandir Kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici Nenad Đurić.

Povređeni policajac, kako je naveo, prebačen je u KBC Kosovska Mitrovica nakon što ga je geler pogodio u predelu potkolenice, a potom pušten kući.

Policijska patrola vršila je kontrolu saobraćaja nedaleko od zgrade suda kada je eksplodirala bomba na udaljenosti od oko 10 metara od njih.

Ovo je u poslednja 24 časa drugi ozbiljan incident na severu Kosova.

U noći između petka subote u Zvečanu je došlo do pucnja u kojoj su teško ranjena dvojica mladića - braća Anđelković.

Policija je uhapsila napadače na dvojicu Srba koji se nalaze u pritvoru.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da će policija zbog ovih incidenata u narednom periodu preduzeti veoma oštre mere i radnje u cilju bezbednosti svakog građanina i očuvanja javnog reda i mira.

- Policija ima u planu da vrši vrlo rigorozne kontrole svih sumnjivih vozila i lica kao i lica koja se nalaze u lokalima. Imaćemo sastanak na kojem će biti doneta odluka hoće li lokali u kojima se okuplja omladina raditi do ponoći ili do 1h - rekao je Bojić.

On je apelovao na građane da prilikom kontrole policije budu maksimalno razumni i da sarađuju sa policijom kako bi zaustavili negativne pojave.

Bojić je podsetio da je sinoć 20 minuta iza ponoći bačena eksplozivna naprava u blizini policijske patrole koja je obavljala svoje zadatke u Kosovskoj Mitrovici.

- Nakon izvršenog uviđaja utvrdili smo da se radi o ručnoj bombi M75 i tom prilikom je lakše povređen jedan policajac, dok je na službenom vozilu došlo do oštećenja. Pored toga oštećeno je i pet civilnih vozila - rekao je Bojić.

On je istakao da je policija obavila uviđaj i da su pronađeni određeni predmeti koji će koristiti u daljem toku istrage.

Policija već raspolaže nekim informacijama koje se analiziraju, nakon čega će biti preduzete zakonske mere, dodao je Bojić.

Pucnjava u Paralovu

Nedaleko odatle, u Paralovu, nepoznati napadači otvorili su vatru iz automatskog oružja na srpsku porodicu Zdravković iz sela Paralovo, opština Novo Brdo.

Do napada je došlo dok su braća Zdravković čuvala stoku samo dve stotine metara od svojih kuća, prenela je ta televizija navodeći da se napad dogodio u petak veče, javila je "TV Puls" iz Šilova.

Niko nije povređen, policija je obavila uviđaj i istraga je u toku.

Kako prenosi TV Puls ovo je već treći napad na porodicu Zdravković, a u selu se ovakvi incidenti doživljavaju kao vrsta pritiska na lokalne Srbe da prodaju svoja imanja.

Porodica Zdravković iz sela Paralovo u opštini Novo Brdo u svom posedu ima 37 hektara zemljišta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan