Kosovski karate savez učestvovaće na EP u Novom Sadu

Kosovski karate savez učestvovaće na EP u Novom Sadu

Sekretar Karate saveza Kosova, Nazim Gaši potvrdio je da će karatisti s Kosova učestvovati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, od 9. do 13. maja.

- Kosovski karate savez doći će na prvenstvo u kompletnom sastavu sa svojim sportistima, zvaničnicima, sudijama, selektorom i trenerima, kao što bi inače otišao na bilo koje drugo, lokalno, evropsko ili međunarodno takmičenje – rekao je Gaši za izdanje beogradskog lista "Danas" od četvrtka.

Dodao je da na EP u Novom Sadu učestvuju jer je Kosovo član evropske i svetske karate federacije.

Upitan da li je o mogućim bezbedonosnim rizicima razgovarao sa Karate federacijom Srbije, Gaši je odgovorio da je bezbednost učesnika isključiva obaveza domaćina.

- Ako Srpska karate federacija smatra da postoje pretnje ili da su naši sportisti u opasnosti, onda treba da preduzme mere opreza kako bi takmičari sa Kosova imali jednake šanse kao i ostali da se bore za olimpijske poene – rekao je Gaši.

Da podsetimo, Srbija je nedavno u dva navrata odustala od takmičenja na kojima je trebalo da nastupe predstavnici Kosova – prvo je zabranjena kvalifikaciona utakmica za SP za juniorke rukometašice, a potom je Džudo savez odlučio da povuče svoje takmičare sa nadmetanja u Sarajevu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad isključenja struje Isključenje struje maturanti Vreme u Novom Sadu bebe isključenje vode Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište servisne informacije vremenska prognoza novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez struje Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo RHMZ gradsko groblje Novo naselje betanija bez vode servisne informacije novi sad sahrane elektrovojvodina raspored sahrana novi sad Spens novosađani javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija horoskop