KOVID-19: Na lečenju u KCV 142 osobe, na Novosadskom sajmu 171 pacijent

KOVID-19: Na lečenju u KCV 142 osobe, na Novosadskom sajmu 171 pacijent

U Vojvodini su registrovana 424 pacijenata koji su pozitivni na virus korona, izjavio je za TV Prva pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kako prenosi "Danas", na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine trenutno se nalaze 142 pacijenta, na Novosadskom sajmu je smešteno njih 171, a u Opštoj bolnici u Pančevu 157 zaraženih korona virusom. 

– Od ukupnog broja zaraženih u Srbiji, kojih je prema poslednjim podacima 3.630, više od 400 njih je u Vojvodini. To je dobar epidemiološki podatak jer imamo bolju epidemiološku sliku nego centralna Srbija, ali sprovodimo sve mere kao i do sada. Za ovu i sledeću fazu imamo dovoljan broj kreveta. Ako budemo poštovali mere, očekujemo da nećemo imati drastičan broj obolelih. Ako nastavimo ovakvim tempom, naši kapaciteti će biti dovoljni. Problem Vojvodine je što su građani u pokrajini možda zdravstveno najugroženiji, jer je tu najveća gojaznost i najveći procenat osoba s dijabetesom – naglasio je Gojković.

VOJVODINA POD INFORMATIVNOM BLOKADOM? Prema navodima "Danasa", u Vojvodini je na delu "prava informativna blokada", koja traje još od četvrtka, 9. aprila. Nikakvih informacija o epidemiološkoj situaciji i broju zaraženih nije bilo proteklih dana. Ranije je Klinički centar Vojvodine gotovo redovno objavljivao najnovije vesti o broju pacijenata koji se leče u toj ustanovi, dok su pokrajinski premijer Igor Mirović i Gojković dva puta nedeljno na konferencijama za novinare saopštavali najnovije podatke o stanju pandemije Kovid-19 u pokrajini, podseća list. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan